Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
25.10.
Krizant i Darija; Katarina K.
Utorak
26.10.
Demetrije; Dmitar; Zvanimir
Srijeda
27.10.
Sabina, Kontardo; Gordana
Četvrtak
28.10.
Šimun i Juda Tadej, apostoli
Petak
29.10.
Mihovil Rua; Narcis; Darko
Subota
30.10.
Marcijan; Marsela; German
NEDJELJA
31.10.
31. KROZ GOD.Alfons Rodriguez; Volfgang

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 24. listopada 2021.]
UKRATKO: listopadske pobožnosti, misijska nedjelja, grijanje u crkvi, VII. Grupa za čišćenje crkve, Svi sveti i Dušni dan, Bratovština za misije, studentska biskupijska stipendija, završeno prikupljanje hrane za Caritas, izbori za vijeća, flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, ublažene preventivne mjere.

Listopadske pobožnosti: ovaj mjesec potičemo da osobito molite krunicu. Zajedničko moljenje krunice je pola sata prije svetih misa.

Misijska nedjelja: ove nedjelje, 24. listopada, na svim svetim misama osobito ćemo moliti za misionare u dalekim zemljama. Svoj prilog za misije ostavite u škrabici „dar“ koja se nalazi na ulazu u crkvu.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 29. listopada, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Svi sveti i Dušni dan: svetkovinu Svih svetih, 01. studenoga, proslavit ćemo na dvije svete mise (8:00 i 11:00). Nakon svetih misa je zajednička molitva kod glavnog križa na groblju. Nakon molitve imate mogućnost za pojedinačni blagoslov grobova. Dušni dan, 02. studenoga, proslavit ćemo večernjom svetom misom u 18:30 sati. Na ulazu u crkvu možete nabaviti lampaše.

Bratovština za misije: članovi Bratovštine uključili su se u financijsko pomaganje djece u misijskim zemljama. Pozivaju vas da im se pridružite.

Studentska biskupijska stipendija: Biskupija je otvorila natječaj za studentske stipendije. Više o stipendiji Zaklade „fra Bonifacije Ivan Pavletić“ pročitajte na internetu. Zainteresirani neka se jave župniku na e-mail župe. Dužni ste navesti na koji način sudjelujete u životu župne zajednice i napisati svoje podatke.

Prikupljanje hrane za biskupijski Caritas: završili smo prikupljanje hrane za Caritas. Hvala svima koji su izdvojili svoja dobra! Sve je proslijeđeno u biskupijski Caritas u Sisku.

Izbori za župno pastoralno i ekonomsko vijeće: u proteklom tjednu obaviješteni su svi predloženi kandidati za pastoralno i ekonomsko vijeće. Hvala svima koji su prihvatili ulazak u kandidaturu. Ukoliko još imate dodatnih pitanja koja je služba pojedinog vijeća, slobodno se obratite župniku.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.