Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
18.10.
Sv. Luka, evanđelist; Lukša
Utorak
19.10.
Pavao od Križa; lvan Breb
Srijeda
20.10.
Vendelin; Irena; Miroslava
Četvrtak
21.10.
Uršula; Zvjezdan; Hilarija
Petak
22.10.
BI. Ivan Pavao II. papa
Subota
23.10.
Ivan Kapistran; Ivanko
NEDJELJA
24.10.
30. KROZ GOD.Antun M. Claret; Jaroslav

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 17. listopada 2021.]
UKRATKO:  listopadske pobožnosti, grijanje u crkvi, radovi kreativne radionice, zbor mladih, čišćenje crkve za VI. grupu, susret mladih, misijska nedjelja, Bratovština za misije, studentska biskupijska stipendija, prikupljanje hrane za Caritas, izbori za vijeća, flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, ublažene preventivne mjere.

Listopadske pobožnosti: ovaj mjesec potičemo da osobito molite krunicu. Zajedničko moljenje krunice je pola sata prije svetih misa.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Radovi kreativne radionice: članice kreativne radionice imaju nove vlastite radove u ponudi. Uz standardnu ponudu narukvica „Najljepša priča”, možete nabaviti razne krunice, privjeske, lančiće, jastuke. Sav prihod namijenjen je za župni Caritas.

Zbor mladih: održan je sastanak zbora mladih. Probe će biti subotom, nekoliko puta mjesečno. Zbor vodi svirač Lovro Pavrić Ivičić. Pozivamo mlade do 30. godina starosti da se priključe zboru i jave voditelju kako bi bili prisutni na probama zbora.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 22. listopada, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VI. grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača.

Susret mladih: u subotu, 23. listopada, od 17 sati, u Voloderu se održava susret mladih s područja našeg Kutinskog dekanata. U 17 sati je prigodno predavanje, a od 18 sati je sveta misa, klanjanje, prilika za svetu ispovijed. Nakon klanjanja je druženje uz kviz.

Misijska nedjelja: iduće nedjelje, 24. listopada, na svim svetim misama osobito ćemo moliti za misionare u dalekim zemljama.

Bratovština za misije: članovi Bratovštine uključili su se u financijsko pomaganje djece u misijskim zemljama. Pozivaju vas da im se pridružite. Narednih nedjelja moći ćete saznati više o ovoj plemenitoj akciji.

Studentska biskupijska stipendija: Biskupija je otvorila natječaj za studentske stipendije. Više o stipendiji Zaklade „fra Bonifacije Ivan Pavletić“ pročitajte na internetu. Zainteresirani neka se jave župniku na e-mail župe. Dužni ste navesti na koji način sudjelujete u životu župne zajednice i napisati svoje podatke.

Prikupljanje hrane za biskupijski Caritas: tijekom listopada prikupljamo hranu za biskupijski Caritas. Namirnice možete ostaviti u pastoralnom centru nakon svetih misa. Prikupljamo: krumpir, zelje, grah, voće, mast, prehrambene namirnice.

Izbori za župno pastoralno i ekonomsko vijeće: u protekla dva tjedna javili su se zainteresirani nekadašnji članovi župnih vijeća. Zahvaljujemo na odazivu! Od 17. listopada slijede razgovori s predloženim kandidatima koje ste mogli predložiti tijekom prošle godine.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.