Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
11.10.
Ivan XXIII. papa; Prob
Utorak
12.10.
Serafin, Maksimilijan
Srijeda
13.10.
Eduard, Edo; Hugolin
Četvrtak
14.10.
Kalist papa; Ljeposlav; Divna
Petak
15.10.
Terezija Avilska; Rezika; Valter
Subota
16.10.
Hedviga; Marija Margareta A.
NEDJELJA
17.10.
29. KROZ GOD.Ignacije Antiohijski; Vatroslav

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 10. listopada 2021.]
UKRATKO: flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, listopadske pobožnosti, ministranti u Lasinji, župni ured i mise ovaj tjedan, spomen na kamen temeljac, grijanje u crkvi, radovi kreativne radionice, prikupljanje hrane za Caritas, misijska nedjelja, izbori za vijeća, preventivne mjere.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Listopadske pobožnosti: ovaj mjesec potičemo da osobito molite krunicu. Zajedničko moljenje krunice je pola sata prije svetih misa.

Ministranti u Lasinji: ovaj vikend (od 08. do 10. listopada) sedmorica naših ministranata sudjeluje na biskupijskom susretu ministranata koji se održava u Lasinji.

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan je župnik na duhovnim vježbama. Stoga, ne radi župni ured ni za pozive ni za poruke. Sveta misa u tjednu je u četvrtak.

Spomen na postavljanje kamena temeljca: u četvrtak, 14. listopada, na svetoj misi u 18:30 sati spomenut ćemo se postavljanja kamena temeljca naše crkve. Nakon svete mise je klanjanje koje predvodi Bratovština.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte sva crkvena vrata za sobom! Klupe nemojte primicati radijatorima.

Radovi kreativne radionice: na stalku za tisak nalaze se radovi kreativne radionice. Izrađene su nove narukvice „Najljepša priča”. Sav prihod namijenjen je za župni Caritas.

Prikupljanje hrane za biskupijski Caritas: tijekom listopada prikupljamo hranu za biskupijski Caritas. Namirnice možete ostaviti u pastoralnom centru nakon svetih misa. Prikupljamo: krumpir, zelje, grah, voće, mast, prehrambene namirnice.

Misijska nedjelja: za dva tjedna, u nedjelju, 24. listopada, na svim svetim misama osobito ćemo moliti za misionare u dalekim zemljama.

Izbori za župno pastoralno i ekonomsko vijeće: u protekla dva tjedna javili su se zainteresirani nekadašnji članovi župnih vijeća. Zahvaljujemo na odazivu! Od 17. listopada slijede razgovori s predloženim kandidatima koje ste mogli predložiti tijekom prošle godine.

Ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.