Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
04.10.
Franjo Asiški; Franka; Kajo
Utorak
05.10.
Sv. Faustina K.; Flavijan
Srijeda
06.10.
Bruno; Fides; Verica
Četvrtak
07.10.
BDM od Krunice (Ružarija)
Petak
08.10.
Demetrije i dr.; Hugo; Šimun
Subota
09.10.
Dionizije Aerop.;lvan Leonard
NEDJELJA
10.10.
28. KROZ GOD.Franjo Borgia; Daniel i dr.

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 03. listopada 2021.]
UKRATKO: flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, listopadske pobožnosti, čišćenje crkve za V. grupu, susret obitelji 5+, zahvala za plodove zemlje, sastanak zbora mladih, prikupljanje hrane za biskupijski Caritas, izbori za vijeća, ublažene preventivne mjere.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Listopadske pobožnosti: ovaj mjesec potičemo da osobito molite krunicu. Zajedničko moljenje krunice je pola sata prije svetih misa.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 08. listopada, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Susret obitelji s petero i više djece: godišnji biskupijski susret obitelji s brojnom djecom (petero i više djece) bit će u subotu, 09. listopada, od 10 sati u pastoralnom centru (pored katedrale). Molimo obitelji da se odazovu na susret!

Zahvala za plodove zemlje: u nedjelju, 10. listopada, na svetoj misi u 9:30 sati, zahvalit ćemo Bogu na plodovima zemlje.

Sastanak zbora mladih: u nedjelju, 10. listopada, u 10:30 sati, molimo da se okupe mladi koji žele pjevati u zboru za svetu misu u 11 sati. Dogovorit ćemo planove i vođenje zbora.

Prikupljanje hrane za biskupijski Caritas: tijekom listopada prikupljamo hranu za biskupijski Caritas. Namirnice možete ostaviti u pastoralnom centru nakon svetih misa. Prikupljamo: krumpir, zelje, grah, voće, mast, prehrambene namirnice.

Izbori za župno pastoralno i ekonomsko vijeće: tijekom rujna imat ćemo osobne razgovore s kandidatima koji su bili predloženi prošle godine za vijeća. Naredna dva tjedna mole se članovi nekadašnjih vijeća, oni koji su izabrani prije desetak godina, neka se jave župniku kako bi razmislili o kandidaturama ili barem predložili nekoga. Razgovori s predloženim kandidatima bit će tijekom listopada kako bismo u studenome mogli održati izbore.

Ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.