Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
27.09.
Vinko Paulski; Vicencija
Utorak
28.09.
Sv. Matej ap, i ev.; Matko
Srijeda
29.09.
Toma Vilan.; Bl. Ivan Mendez
Četvrtak
30.09.
Otac Pio; Lino; Tekla; Sofija
Petak
01.10.
Gospa od Otkup.; Rupert
Subota
02.10.
Aurelija; Zlata; Rikarda
NEDJELJA
03.10.
26. KROZ GOD.Sv. Kuzma i Damjan; Damir

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 26. rujna 2021.]
UKRATKO: flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, Iskra milosrđa, Miholje, čišćenje crkve za IV. grupu, Stepinčev križni put Popovačom, izbori za vijeća, ispovijed školske djece, ublažene preventivne mjere.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Iskra milosrđa: ovogodišnja molitva krunice Božjega milosrđa na trgovima gradova održat će se u ovaj utorak, 28. rujna, u 15 sati. Okupljamo se tada na Trgu kod rotora. U slučaju nepovoljnog vremena, molitva će se održati u crkvi.

Miholje: proslava zaštitnika župe Ludina je u srijedu, 29. rujna. Sveta misa u Ludini je u 18 sati, a misa u našoj župi u 18:30 sati. Toga dana ne ureduje župni ured.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 01. listopada, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu IV. grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Stepinčev križni put Popovačom: povodom obljetnice beatifikacije Stepinca, Bratovština organizira Stepinčev križni put Popovačom u subotu, 02. listopada, u 19 sati. Ruta križnog puta: crkva → Trg I → Vinogradska → Stepinčeva → Zagrebačka → Banderijera→ Trnine → Tesle → Lovraka → Sisačka → Trg II → crkva. Pridružite se!

Izbori za župno pastoralno i ekonomsko vijeće: tijekom rujna i listopada imat ćemo osobne razgovore s kandidatima koji su bili predloženi prošle godine za vijeća. Prvo se naredna dva tjedna mole članovi nekadašnjih vijeća, oni koji su izabrani prije desetak godina, neka se jave župniku kako bi razmislili o kandidaturama ili barem predložili nekoga. Razgovori s prošlogodišnjim predloženim kandidatima bit će tijekom listopada kako bismo u studenome mogli održati izbore. Hvala svima koji su prošle godine predložili kandidate!

Ispovijed školske djece: idućih nedjelja početkom listopada mole se djeca, osobito sedmi i osmi razredi, neka se ispovjede prije dječje svete mise. Župnik ispovijeda od 9:15 sati, pa dođite ranije i ispovjedite se kako biste u novu školsku godinu ušli i pomireni s Bogom. U isto vrijeme u crkvi molimo krunicu Božjeg milosrđa.

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.