Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
20.09.
Andrija Kim; Svjetlana; kv.
Utorak
21.09.
Sv. Matej ap, i ev.; Matko
Srijeda
22.09.
Toma Vilan.; Bl. Ivan Mendez
Četvrtak
23.09.
Otac Pio; Lino; Tekla; Sofija
Petak
24.09.
Gospa od Otkup.; Rupert
Subota
25.09.
Aurelija; Zlata; Rikarda
NEDJELJA
26.09.
26. KROZ GOD.Sv. Kuzma i Damjan; Damir

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 19. rujna 2021.]
UKRATKO:  flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, čišćenje crkve za III. Grupu, ispovijed školske djece, hodočašće u Goru, iskra milosrđa, ublažene preventivne mjere.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 24. rujna, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu III. grupa, ulice: Sisačka i Pergošićeva.

Ispovijed školske djece: idućih nedjelja tijekom rujna mole se djeca, osobito sedmi i osmi razredi, neka se ispovjede prije dječje svete mise. Župnik ispovijeda od 9:15 sati, pa dođite ranije i ispovjedite se kako biste u novu školsku godinu ušli i pomireni s Bogom. U isto vrijeme u crkvi molimo krunicu Božjeg milosrđa.

Hodočašće u Goru: dana 25. rujna išli bismo u Goru na biskupijsko hodočašće. Povod je i zahvala što nas je Bog očuvao od potresa. Plan puta: polazak u 8 sati, u 9 sati molitva križnog puta u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, sveta misa u Gori u 11 sati. Cijena prijevoza je 50 kuna, a za djecu u pola cijene. Prijavite se kod župnika.

Iskra milosrđa: ovogodišnja molitva krunice Božjega milosrđa na trgovima gradova održat će se u utorak, 28. rujna, u 15 sati. Okupljamo se tada na Trgu kod rotora. U slučaju nepovoljnog vremena, molitva će se održati u crkvi.

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.