Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
13.09.
Ivan Zlatousti; Zlatko; Ljubo
Utorak
14.09.
Uzvišenje sv. Križa
Srijeda
15.09.
BDM žalosna, Dolores
Četvrtak
16.09.
Kornelije i Ciprijan; Eufemija
Petak
17.09.
Rane sv. Franje; Robert B.
Subota
18.09.
Josip Kupertinski; Sonja; kv.
NEDJELJA
19.09.
25. KROZ GOD.Januarije;Teodor; Željko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 12. rujna 2021.]
UKRATKO: flaširana blagoslovljena voda, Biblije za djecu, statika crkvenih objekata, radovi na centralnom grijanju, ispovijed trećih odjela, radovi u crkvenom dvorištu, župni ured i mise ovaj tjedan, godišnjica osnivanja župe, čišćenje crkve za I. grupu, župni vjeronauk, ispovijed školske djece, hodočašće u Goru, preventivne mjere.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: možete ih uzeti na ulazu crkvu.

Statika crkvenih objekata: u petak, 10. rujna, izvršen je novi pregled statike crkvenih objekata. Otkrivene su nove pukotine na zidu stubišta za kor i na pročelju stražnje strane crkve. Kamena ograda se još nagnula, a kameni ulaz u crkveno dvorište dodatno je oštećen. Sve pukotine na crkvi i moguće klizište oko crkve prate se od rujna 2019. godine i uzroci su do sada dijelom i sanirani.

Radovi na centralnom grijanju: u subotu, 11. rujna, učinjene su završne izmjene na centralnom grijanju. Stavljen je novi kondenzacijski bojler moderne tehnologije. Radove u iznosu oko 35.000 kuna plaća grad Popovača na temelju natječaja kapitalnih projekata za ovu godinu. Postojeći bojleri starije generacije, koji su u funkciji, već su raspoređeni obiteljima u Popovači. Uklonit ćemo i kombiniranu peć na pelet/drvo, ako znate kome bi bila potrebna, javite se župniku.

Ispovijed na trećem odjelu u bolnici: u proteklom tjednu bila je ispovijed trećih odjela neuropsihijatrijske bolnice. Ispovjedilo se 47 pacijenata, skoro četvrtina odjela.

Radovi u crkvenom dvorištu: u proteklom tjednu obojana su željezna ulazna vrata u crkveno dvorište. Očišćen je i veći dio kamenjara. Tko želi dovršiti uređenje kamenjara, neka se javi župniku.

Župni ured i svete mise ovaj tjedan: od utorka do četvrtka (14.-16. rujna) ne radi župni ured ni za pozive ni za poruke. Tih dana neće biti ni svete mise. Od petka ured radi prema redovitom rasporedu.

Godišnjica osnivanja župe: u petak, 17. rujna, na večernjoj svetoj misi u 18:30 sati, proslavit ćemo godišnjicu osnivanja župe Popovača. Župa je osnovana 14. rujna 1945.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 17. rujna, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Župni vjeronauk: dragi roditelji, pripreme za sakramente u novoj školskoj godini u kojoj se nastavlja i izbijanje pandemije virusa, imat ćemo prema odluci i preporuci iz veljače 2021. godine. Ukratko:
Djeca (drugi, treći, sedmi i osmi razredi) se nakon svetih misa upisuju na listu koja se nalazi u pastoralnom centru. Starija djeca mogu to učiniti samostalno, mlađa uz pratnju roditelja. Sva djeca dolaze jednom tjedno na svetu misu (ili nedjeljom ili od utorka do petka). Na sakramente su pripuštena sva djeca, neovisno o broju dolazaka. Organizirani župni vjeronauk i završne pripreme za sakramente započet ćemo najranije u travnju 2022. godine.

Ispovijed školske djece: idućih nedjelja tijekom rujna mole se djeca, osobito sedmi i osmi razredi, neka se ispovjede prije dječje svete mise. Župnik ispovijeda od 9:15 sati, pa dođite ranije i ispovjedite se.

Hodočašće u Goru: dana 25. rujna išli bismo u Goru na biskupijsko hodočašće. Povod je i zahvala što nas je Bog očuvao od potresa. Plan puta: polazak u 8 sati, u 9 sati molitva križnog puta u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, sveta misa u Gori u 11 sati. Cijena prijevoza je 50 kuna, a za djecu u pola cijene. Prijavite se kod župnika.

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.