Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
06.09.
Zakarija; Eleuterij; Boris; Davor
Utorak
07.09.
Sv. Marko Križevčanin; Regina
Srijeda
08.09.
ROĐENJE MARIJINO MALA GOSPA
Četvrtak
09.09.
Petar Klaver; Strahimir
Petak
10.09.
Nikola Tolentinski; Pulherija
Subota
11.09.
Proto i Hijacint; Helga
NEDJELJA
12.09.
24. KROZ GOD.Ime Marijino; Dubravko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 05. rujna 2021.]
UKRATKO: flaširana blagoslovljena voda, Biblije za djecu, kreativna radionica, molitva krunice Božjeg milosrđa, Mala Gospa, čišćenje crkve za VII. grupu, početak školske godine, hodočašća (Gora, Međugorje), preventivne mjere.

Flaširana blagoslovljena voda: na ulazu u crkvu možete uzeti blagoslovljenu vodu. Voda je iz našeg župnog bunara. Zahvaljujemo ministrantima što suu subotu, 04. rujna,  flaširali 1.000 bočica  blagoslovljene vode.

Biblije za djecu: na ulazu u crkvu možete uzeti Bibliju za djecu. To je slikovnica s najvažnijim biblijskim temama koje su prilagođene dječjem uzrastu.

Kreativna radionica: u ponedjeljak, 06. rujna,započinje kreativna radionica. Pozivaju se i novi članovi koji su spremni kroz kreativni rad doprinositi župnom Caritasu. Susret je od 18 sati u pastoralnom centru.

Molitva krunice Božjeg milosrđa: krunicu molimo utorkom u 18 sati i nedjeljom prije dječje svete mise, oko 9:15 sati. Dođite i priključite se.

Proslava Male Gospe: u srijedu, 08. rujna, proslavit ćemo blagdan Male Gospe, rođenje Blažene Djevice Marije. Iznimno je sveta misa u 19 sati, a u 18:30 je molitva krunice. Toga dana ne ureduje župni ured!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 10. rujna, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Početak školske godine: zaziv Duha Svetoga povodom početka školske godine imat ćemo sljedeće nedjelje, 12. rujna, na misi u 9:30 sati. Napominjemo da na tu svetu misu dođu školska djeca. Djeca koja započinju pripreme za primanje sakramenata (drugi, treći, sedmi i osmi razredi) toga će dana pokupiti prijavnice koje tijekom rujna trebaju ispuniti i vratiti vjeroučiteljima ili župniku.

Hodočašće u Goru: dana 25. rujna išli bismo u Goru na biskupijsko hodočašće. Povod je i zahvala što nas je Bog očuvao od potresa. Plan puta: polazak u 8 sati, u 9 sati molitva križnog puta u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, sveta misa u Gori u 11 sati. Cijena prijevoza je 50 kuna, a za djecu u pola cijene. Prijavite se kod župnika.

Hodočašće u Međugorje: župa Osekovo organizira hodočašće u Međugorje dana od 24. do 26. rujna. Polazak ujutro u 6 sati ispred župne crkve u Osekovu. Cijena prijevoza i smještaja je oko 600 kuna.

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.