Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
30.08.
Feliks i Adaukt; Gaudencija
Utorak
31.08.
Rajmund, Rajko; Optat
Srijeda
01.09.
Jošua, Siksto, Terencije, Verena, Viktor
Četvrtak
02.09.
Kalista; Severina; Divna; Veljka
Petak
03.09.
Grgur Veliki; Grga; Gordana
Subota
04.09.
Ruža Viterbska; Marcel; Dunja
NEDJELJA
05.09.
23. KROZ GOD.Majka Terezija; Lovro Jus.

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 29. kolovoza 2021.]
UKRATKO: obojana stolarija, proba mješovitog zbora, čišćenje crkve za VI. grupu, stari raspored nedjeljnih misa, početak školske godine, hodočašća (Ludbreg, Međugorje).

Obojana stolarija na crkvi: u tjednu je obojana stolarija na crkvi (ulazna vrata, vrata od kora i klupe ispred crkve). Radove smo platili prihodima obiteljskog dara.

Proba mješovitog zbora: u utorak, 31. kolovoza, u 19:30 sati je proba mješovitog zbora. Pozivaju se članovi i oni koji žele pjevati na nedjeljnoj misi u 9:30 sati, neka dođu na probu. Probe će ponovno biti redovito jednom tjedno.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 03. rujna, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VI. grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača.

Stari raspored nedjeljnih svetih misa: od iduće nedjelje, 05. rujna, vraćamo se na stari raspored svetih misa. Svete mise nedjeljom su u 8:00, 9:30 i 11:00 sati.

Početak školske godine: zaziv Duha Svetoga povodom početka školske godine imat ćemo u nedjelju, 12. rujna, na misi u 9:30 sati. Napominjemo da na tu svetu misu dođu školska djeca. Djeca koja započinju pripreme za primanje sakramenata (drugi, treći, sedmi i osmi razredi) toga će dana pokupiti prijavnice koje tijekom rujna trebaju ispuniti i vratiti vjeroučiteljima ili župniku.

Hodočašće u Ludbreg: dana 04. rujna župa Voloder hodočasti u Ludbreg. Polazak je ujutro u 6 sati. Prijavite se kod vlč. Marijana, voloderskog župnika.

Hodočašće u Međugorje: župa Osekovo organizira hodočašće u Međugorje dana od 24. do 26. rujna. Polazak ujutro u 6 sati ispred župne crkve u Osekovu. Cijena prijevoza i smještaja je oko 600 kuna.

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.