Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
23.08.
Ruža Limska; Filip Benicije
Utorak
24.08.
Sv. Bartol apostol; Bariša
Srijeda
25.08.
Ljudevit kralj; Patricije
Četvrtak
26.08.
Rufin; Zefirin
Petak
27.08.
Monika; Honorat; Časlav
Subota
28.08.
Augustin; Tin; Gustav
NEDJELJA
29.08.
22. KROZ GOD.Glavosijek Ivana Krstitelja

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 22. kolovoza 2021.]
UKRATKO: godišnje župno klanjanje, posveta crkve, godišnjica smrti Zorke Sever, čišćenje crkve za V. grupu, podjela novčanih sredstava za Novo Selo Glinsko, Mladifest, hodočašća (Ludbreg, Međugorje), ublažene mjere.

Godišnjice župnog klanjanja, posvete crkve i smrti Zorke Sever: U četvrtak, 26. kolovoza, obilježit ćemo godišnjice župnog klanjanja, posvete crkve i smrti uzorne župljanke Zorke Sever. Prvo ćemo se u 18:15 okupiti na grobu Zorke Sever i pomoliti, sveta misa je u 18:30, nakon mise je godišnje župno klanjanje. Navedene godišnjice su bile 21. kolovoza, ali zbog hodočašća u Mariju Bistricu prebačene su na prikladniji datum.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 27. kolovoza, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Podjela novčanih sredstava za Novo Selo Glinsko: u subotu, 28. kolovoza, članovi župnog Caritasa imat će završnu podjelu novčanih sredstava za stradale u potresu u mjestu Novo Selo Glinsko. Podijelit ćemo preostalih 20.000 kuna. Ukupno je naša župa pomogla u vrijednosti oko 40.000 kuna, darujući svakoj obitelji iz Novog Sela Glinskog prikladni novčani iznos. Hvala svima koji su dali sredstva!

Mladifest u Petrinji: ovogodišnji Mladifest, susret mladih u našoj Biskupiji, održat će se od 27. do 29. kolovoza u Župi sv. Lovre u Petrinji. Zainteresirani neka se prijave kod župnika.

Hodočašće u Ludbreg: dana 04. rujna župa Voloder hodočasti u Ludbreg. Polazak je ujutro u 6 sati. Prijavite se kod vlč. Marijana, voloderskog župnika.

Hodočašće u Međugorje: župa Osekovo organizira hodočašće u Međugorje dana od 24. do 26. rujna. Polazak ujutro u 6 sati ispred župne crkve u Osekovu. Cijena prijevoza i smještaja je oko 600 kuna.

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.