Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
16.08.
Stjepan Ugarski; Rok
Utorak
17.08.
Hijacint; Liberat; Miron
Srijeda
18.08.
Sv. Jelena Križarica
Četvrtak
19.08.
Ivan Eudes; Ljudevit; Tekla
Petak
10.08.
Bernard iz Clarvauxa; Samuel
Subota
20.08.
Pio X. papa; Hermogen
NEDJELJA
21.08.
21. KROZ GOD.BDM Kraljica; Vladislava

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 15. kolovoza 2021.]
UKRATKO: ublažene preventivne mjere, čišćenje crkve za IV. grupu, hodočašće mladih u Mariju Bistricu, Mladifest, hodočašća (Marija Bistrica, Međugorje)

Ublažavanje preventivnih mjera: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 20. kolovoza, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu IV. grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Hodočašće mladih u Mariju Bistricu: tko se od mladih želi pješke uputiti u Mariju Bistricu, neka se javi Ivani Šarčević iz Volodera. Organizirani polazak pješaka je 18. kolovoza. Za mlade je organizirano noćenje i večernji program u Mariji Bistrici.

Hodočašće u Mariju Bistricu: u subotu, 21. kolovoza, je biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 6 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 50 kuna za odrasle, za djecu u pola cijene. Plaćanje u autobusu.

Mladifest u Petrinji: ovogodišnji Mladifest, susret mladih u našoj Biskupiji, održat će se od 27. do 29. kolovoza u Župi sv. Lovre u Petrinji. Zainteresirani neka se prijave kod župnika.

Hodočašće u Međugorje: župa Osekovo organizira hodočašće u Međugorje dana od 24. do 26. rujna. Polazak ujutro u 6 sati ispred župne crkve u Osekovu. Cijena prijevoza i smještaja je oko 600 kuna.