Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Adela; Albina; Zorka
Utorak Lazar; Izak; Jolanda
Srijeda Rufo; Gracijan; Bosiljko
Četvrtak Urban; Tea, Vladimir
Petak Amon; Eugen i Makarije
Subota Petar Kanizije; Snježana
NEDJELJA: 4. Ned. Došašća Honorat; Časlav; Zenon

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 15. prosinca 2019.]
Ukratko: podjela caritasovih paketa, novi božićni inventar, stare jaslice u Oborovu, borovi, dekanatska vizitacija, ispovijed, vanjske jaslice, milostinje za caritas, Betlehemsko svjetlo mira

1.) U utorak, 10. prosinca, stigli su župni caritasovi paketi za potrebite. Iz biskupijskog caritasa otkupili smo 100 paketa. Raspodijeljeni su na adrese potrebitih obitelji. Hvala članovima caritasa na organizaciji! Budući da smo ovog puta izradili više paketa od upisanih korisnika, ukoliko nekome još bude trebala pomoć, paketi će mu biti uručeni nakon blagoslova obitelji. Ukupna vrijednost božićnih paketa iznosi 12.000 kuna.

2.) Za ovaj Božić nabavljen je novi božićni inventar. Kupili smo novu led rasvjetu i kuglice za bor, izrađene su heklane kuglice većih dimenzija koje će također krasiti bor. Postavljene su nove jaslice koje je izradio don Dražen, župnik u Osekovu, s našim krizmanicima. Za nove jaslice nabavljene su nove figurice, osobito se ističu velike glavne figurice. Ukupno će u novim jaslicama bit izloženo pedesetak figurica. Hvala svima na trudu, heklanju, postavljanju!

3.) Stare jaslice (štalicu) koje su bile u crkvi, ovaj tjedan smo darovali Caritasovoj kući sv. Vinka Paulskog u Oborovu. Nastavljamo tradiciju pomaganja korisnicima caritasove kuće, osobito skupljajući higijenske potrepštine.

4.) Postavljeni su borovi u župnu crkvu. Tko ih želi kititi, neka se javi župniku. Kićenje borova je u petak, 20. prosinca, od 18 sati. Javite se!

5.) U srijedu, 18. prosinca, u 15:30 sati bit će dekanatska vizitacija župe. Dekan iz Repušnice pogledat će crkvene knjige u župnom arhivu. Pozivaju se vijećnici da dođu na vizitaciju u 15:30 sati.

6.) Napominjemo da je ovaj tjedan župna božićna ispovijed. U srijedu, 18. prosinca, od 10 do 12 i od 16 do 18 sati. Neće biti pokorničkog bogoslužja jer se za ispovijed možete pripremiti preko letka i kratkim tumačenjima ispovijedi koje su bile na zadnje dvije nedjeljne mise. Za vrijeme ispovijedi pričešćivat će se svakih petnaestak minuta. Molimo župljane da kad god ne bude obred pričesti, neka se moli krunica.

7.) Od 20. prosinca započinje izrada vanjskih jaslica i probe za polnoćke. Svi zainteresirani za izradu jaslica i sudjelovanje u scenskim prikazima koji će biti prije polnoćki neka se jave vjeroučiteljici Marini.

8.) Današnja milostinja namijenjena je za potrebe caritasa. Iduće nedjelje objavit ćemo koliko smo prikupili. A iduće nedjelje, 22. prosinca, milostinja je namijenjena za pomoć Albaniji koja je stradala u potresu.

9.) U subotu na večernjicu, 21. prosinca, u našu župu dolazi Betlehemsko svjetlo mira. Stoga, ponesite lampaše kako biste svjetlo mogli prenijeti svojim kućama. Svjetlo će biti u crkvi pa ga slobodno preuzmite i u ostale dane nakon subote.