Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Sv. Karlo Boromejski; Dragutin
Utorak Srijemski mučenici; Mirko
Srijeda Leonard; Vedran; Sever
Četvrtak Engelbert; Anđelko
Petak Gracija Kotorski; Milostislav
Subota Posveta lat. bazilike; Ivan L.
NEDJELJA: 32. KROZ GOD. Leon Veliki, Lavoslav, Lav

 

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 3. studenoga 2019.]
Ukratko: zahvala za prijem vjernika iz Bučice, briga otključavanja crkve, blagoslov grobova, večernje svete mise, roditeljski sastanak, žiro računi župe, sveta misa za pokojnog župnika, Martinje.

1.) Ugostili smo prošle nedjelje 100 župljana iz župnikove bivše župe. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji. Bili smo izvrsni domaćini!

2.) Od prošlog tjedna članovi žive krunice preuzimaju brigu otključavanja i zaključavanja crkve. Brinut će za otključavanje i zaključavanje crkve tijekom tjedna te otključavanje nedjeljom prije jutarnje mise. Hvala svima koji su se do sada javili.

3.) Na svetkovinu Svih Svetih imali smo pojedinačni blagoslov grobova. Od darova vjernika prikupili smo 2.610 kuna koje smo pohranili na podračun Župe namijenjen za obnovu, gradnju ili popravke.

4.) Napominjemo da su od sada večernje svete mise u 18:30 sati.

5.) Danas je roditeljski sastanak za prvopričesnike i krizmanike. Dogovaramo se oko adventskih aktivnosti. Roditelji prvopričesnika izradit će adventski vijenac ispred crkve. Krizmanici će izraditi jaslice.

6.) Naša župa od sada ima tri žiro računa.

Glavni račun: HR4723400091100182889
Preko glavnog računa vrši se financijsko upravljanje župe.
Na glavni račun možete uplatiti nevezane darove.

Caritas: HR7023400091511029273
Račun caritasa služi za pomoć župljanima u potrebi.
Na račun caritasa možete uplatiti humanitarnu pomoć za župljane naše župe.

Obiteljski dar: HR9123400091511040244
Račun koji služi za plaćanje većih izdataka o kojima možete čuti u župnim obavijestima.
Na ovaj račun uplaćujete godišnji obiteljski dar, darove tijekom blagoslova obitelji i darove koji imaju specifičnu namjenu.

7.) U četvrtak, 7. studenoga, večernja sveta misa bit će za pokojnog župnika Jurja Kuhtića. Pokojni župnik je preminuo 7. studenoga 1995. pa ove godine obilježavamo 24. godišnjicu smrti.

8.) Iduće nedjelje, 10. studenoga, povodom Martinja, na kraju svete mise u 8 sati, imat ćemo blagoslov mladog vina. Pozivaju se vinari da donesu svoje mlado vino koje ćemo blagosloviti na kraju svete mise i na taj način zahvaliti Bogu na ovogodišnjem urodu.