Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
19.04.
Konrad; Ema; Rastislav; Marta
Utorak
20.04.
Marcijan, Teotim, Vilim
Srijeda
21.04.
Anzelmo; Goran
Četvrtak
22.04.
Soter i Kajo; Teodor
Petak
23.04.
Juraj; Đuro; Đurđica; Adalbert
Subota
24.04.
Fidel Sigmaringen; Vjera
NEDJELJA
25.04.
4. Uskrsna. Marko ev.; Maroje; Markica

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 18. travnja 2021.]
UKRATKO: župni ured i svete mise u ovom tjednu, sv. Juraj, nedjelja Dobrog Pastira, župna zastava, ukrašavanje oltara Majke Božje, škrabice u crkvi

Župni ured i svete mise u ovom tjednu: od 19. do 21. travnja ne radi župni ured ni za pozive ni za poruke. Dana 20. i 21. travnja neće biti svetih misa. Od četvrtka sve prema starom rasporedu.

Hodočašće na groblje povodom sv. Jurja: u petak, 23. travnja, nakon večernje svete mise koja je u 18:30 sati, uputit ćemo se na groblje kako bismo zamolili zagovor sv. Jurja. Naime, kapelica sv. Jurja bila je nekada na području groblja pa se rado molimo ovom svecu, zaštitniku našeg groblja u Popovači.

Nedjelja Dobrog Pastira: u nedjelju, 25. travnja, posebno molimo za nova duhovna zvanja u Crkvi. Uključimo se svojim molitvama za nova zvanja redovnika, redovnica i svećenika.

Izrada župne zastave: u tijeku je izrada nove župne zastave. S postojeće zastave skinut ćemo sliku sv. Alojzija Gonzage, a nova zastava bit će napravljena po klasičnim nacrtima i imati dvije strane: na jednoj sliku zaštitnika župe i na drugoj župnu crkvu. U planu je da se nova župna zastava nosi na procesijama i većim svečanostima.

Izrada ukrasa za oltar Majke Božje: u tijeku je izrada bijelog oltarnika za oltar Majke Božje. Na oltarniku će pisati tekst sa župnog zvona: Majko Božja Garićka, moli za nas. Obnovili smo i prilagodili postojeće klecalo za oltar tako da se uklapa u prostor. Obnovljeni oltar još nije završen, izrađuju se ukrasi koji će se postaviti oko kipa Majke Božje.

Škrabice u crkvi: postavljene su nove drvene škrabice u crkvi. Sada smo na škrabice stavili natpise da znate za čega je pojedini prilog namijenjen. Škrabica kod oltara Majke Božje namijenjena je za zavjetne darove župljana kojom se podmiruju tekuće obveze župe. Škrabica kod sv. Antuna Padovanskog je za župni Caritas. Sav prilog koji ubacite u tu škrabicu polaže se na račun župnog Caritasa. U nju ubacujete i svoje priloge kod kupnje radova iz župne kreativne radionice. Škrabica kod sv. Leopolda Mandića namijenjena je za obiteljske darove. Ovdje možete ubaciti svoje priloge koji se polažu na račun obiteljskog dara i namijenjeni su za veće radove u crkvi o kojima slušate u župnim oglasima. Na ulazu se nalazi željezna škrabica za plaćanje tiskovina i nenamjenskih darova za Crkvu.