Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
12.04.
Julije; Viktor; Saba; Davorka; Bazilije
Utorak
13.04.
Martin I. papa; Ida; Justin
Srijeda
14.04.
Valerijan; liburcije; Maksim, Zdravko
Četvrtak
15.04.
Krescencije; Bosiljka; Rastislav
Petak
16.04.
Josip Benedikf L; Bemardica
Subota
17.04.
Rudolf, Robert; šimun; Anicet
NEDJELJA
18.04.
3. Uskrsna. Euzebije; Anastazije

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 11. travnja 2021.]
UKRATKO: uskrsna čestitka, spomen na blagoslov crkve, zahvala za skrb, zahvala za maslinove grančice, izvješće korizmenog prikupljanja za Caritas, ispovijed i probe za prvu pričest i krizmu, godišnjica smrti vlč. Nikole Iverovića.

Sretan Uskrs: u ime cijele župne zajednice želim vam blagoslovljene ove uskrsne dane! Neka nam Gospodin koji je od mrtvih uskrsnuo donese nadu da se u životu borimo za vrednote koje ne prolaze!

Spomen na blagoslov crkve: dana 10. travnja 1938. je bio blagoslov crkve. Nadbiskup Stepinac je župu posjetio toga dana, blagoslovio crkvu, održana je procesija i sveta misa na kojoj je nadbiskup održao dirljivu propovijed. Na kraju je nadbiskupu predan dar, slika popovačke crkve u prirodnoj boji, djelo popovačke umjetnice Zorke Sever. Tjedan dana prije blagoslova nadbiskup je prolazio kroz Popovaču i oduševljeno crkvu nazvao „Malom katedralom”. Tih dana postavljen je vitraj „Isus prijatelj malenih”, dar osekovačkog župnika.

Zahvala za skrb o župniku: hvala svima koji su tijekom župnikovog bolovanja zbog Covid-a iskazali blizinu u donošenju hrane, lijekova i ostale skrbi. Hvala vjeroučitelju Danijelu što je preuzeo brigu za organizaciju Velikog tjedna. Neka sve vas koji ste iskazali brigu obilno Gospodin blagoslovi!

Zahvala za maslinove grančice: ovogodišnje maslinove grančice za Cvjetnicu došle su s otoka Hvara. Poslala ih je naša župljanka Mihaela Vidošević r. Đođo iz Velikog Brda. Prihod od prodaje grančice, oko 1.000 kuna, proslijeđen je za obnovu crkve u Gori koja je stradala u potresu.

Korizmeno prikupljanje za Caritas: hvala svima koji su iskazali brigu za naš Caritas te donijeli koverte s novčanim prilozima. Prikupili smo 3.310 kuna. Djeca su također sudjelovala prikupljajući kovanice te su za Caritas izdvojili 514 kuna. Sav prilog je proslijeđen na račun župnog Caritasa.

Ispovijed i probe za prvu pričest i krizmu: ovaj tjedan započinju pripreme za prvu pričest i krizmu. Termini za prvu pričest: utorak (ispovijed), četvrtak i petak u 17 sati. Termini za krizmu: utorak (ispovijed), srijeda i četvrtak u 19 sati.
Važno: kandidati trebaju prije svih susreta i na sam dan svečanosti u svojim kućama mjeriti temperaturu ispod pazuha običnim toplomjerom. Ukoliko je temperatura iznad 37.0ºC, potrebno je taj podatak javiti župniku ili vjeroučitelju. Oni koji zbog epidemiološke situacije ne bi htjeli pristupiti sakramentima ili ih primiti kasnije u nekoj drugoj župi, neka se tijekom ovog tjedna, na probama, jave župniku. Prva pričest je 18. travnja u 9:30 sati, krizma je 17. travnja u 11 sati. Krizmu će podijeliti mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar Biskupije.

Godišnjica smrti vlč. Nikole Iverovića: u četvrtak, 15. travnja, na večernjoj svetoj misi u 18:30 sati, spomenut ćemo se godišnjice smrti popovačkog župnika Nikole Iverovića koji je preminuo 1979. godine. Bio je župnik u Popovači od 1945. do 1959. godine.