Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
15.02.
Klaudije K; Vltomlr; Onezim
Utorak
16.02.
Julijana; Onezim; Miljenko
Srijeda
17.02.
7 utemeljitelja Reda Slugu BDM; Darko, Čista srijeda - pepelnica
Četvrtak
18.02.
Šimun; Gizela; Bernardica
Petak
19.02.
Konrad; Rajko; Ratko; Blago
Subota
20.02.
Leon Čudotvor.; Eluterije; kv.
NEDJELJA
21.02.
1. Korizmena ¨Čista¨. Petar Damjanskl; Damir

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 14. veljače 2021.]
UKRATKO: propusnice za križni put, Pepelnica, mise nedjeljom, susreti župnih zajednica, posljedice potresa, slika bl. Alojzija Stepinca, korizma za Caritas.

Propusnice za križni put: možete pokupiti propusnice za križni put koji će biti u korizmi. Križni put će biti utorkom i petkom u 18 sati. Napominjemo da možete dolaziti ili u utorak ili u petak kako bi što više obitelji moglo sudjelovati na ovoj pobožnosti. Djeca su oslobođena propusnica te mogu dolaziti neovisno o terminima. Preporučuje se da djeca dolaze utorkom na križni put jer tada neće biti gužve.

Pepelnica: u srijedu, 17. ožujka, započinjemo vrijeme korizme. Toga dana je obavezan post i nemrs. Post (jedan obrok do sita) obvezuje vjernike od 18. do 60. godine života, nemrs (uzdržavanje od mesa) obvezuje vjernike od 14. godine života.

Preventivne mjere – nedjeljom: od ove nedjelje, 14. veljače, u župi će biti svete mise u 8:00, 9:30, 10:00 i 11:00 sati. Svete mise u 8:00 i 11:00 sati će biti kao i prije uvođenja strožih mjera, znači uz pjevanje cijelog repertoara, propovijed i čitanje župnih oglasa. Dječje svete mise su dvije (u 9:30 i 10:00) kako bi sva djeca mogla adekvatno sudjelovati. Propusnice za svete mise u 8:00 i 11:00 sati se ukidaju, ali ostaje dolazak 5 minuta prije obreda.

Započinju susreti župnih zajednica: od ovog tjedna pažljivo započinjemo susrete župnih zajednica. Kreativna ima prvi susret u ponedjeljak u 18 sati. Djeca čitači i ministranti imaju prvi susret u subotu u 11 sati. Mješoviti zbor ima prvi susret u subotu u 18:30 sati.

U potresu nastradao ulazni portal: desna strana ulaznog kamenog portala u crkveno dvorište je nastradala uslijed potresa. Molimo da se ne zadržavate na desnoj strani kamenog portala niti parkirate oko njega.

U crkvi slika bl. Alojzija Stepinca: stavili smo u crkvu sliku bl. Alojzija Stepinca koju je naslikala pokojna uzorna župljanka Zorka Sever. Sliku smo blagoslovili na proslavi Stepinčeva.

Korizmeno prikupljanje za Caritas: od iduće nedjelje možete uzeti koverte u koje stavite svoj dar za Caritas. Djeca od iduće nedjelje mogu preuzeti korizmene kutijice u koje odvajaju sitniš za Caritas. Koverte i kutijice predaju se u Velikom tjednu, dakle na kraju korizme.