Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
28.12.
Nevina dječica; Mladen
Utorak
29.12.
Toma Becket; David; Davor
Srijeda
30.12.
Sabin; Liberije; Trpimir
Četvrtak
31.12.
Silvestar papa; Silvije, Zahvala
Petak
01.01.
NOVA GOD.; MARIJA BOGORODICA
Subota
02.01.
Bazilije Veliki; Grgur Nazijanski
NEDJELJA
03.01.
2. po Božiću.Ime Isusova, Mladenka

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 27. prosinca 2020.]

Zahvalnica: hvala svima koji se angažirali u organizaciji proslave ovogodišnjeg Božića! Hvala našim pjevačima: jutarnjem zboru, mješovitom zboru i zboru mladih. Svi su se rasporedili tako da pokriju šest nedjeljnih misa. Hvala vjeroučiteljima na organizaciji živih jaslica, uređenju vanjskih jaslica i uređenju crkvenih jaslica. Hvala svima koji se uključili u slaganje vanjskih jaslica, obitelji Kabić na ustupljenim životinjama, svima koji su kitili borove, obitelji iz Jelenske koja je dala borove za crkvu. Svi koji ste se proteklih dana uključili da bismo ovaj drugačiji Božić proslavili u domaćem ozračju.

Započeo blagoslov obitelji: u subotu, 26. prosinca, započeo je blagoslov obitelji. Obitelji blagoslivljaju naši bogoslovi Jurica i Frano te župnik. Pratnja su nam naši ministranti. Odaziv prvog dana je jako dobar te hvala svima što poštujete mjere i ugodno nas dočekujete ispred svojih kuća! Svi koje nećemo zateći u kući tijekom ovog tjedna, posjetit ćemo 09. siječnja.

Svete mise u ovom tjednu: od 28. do 30. prosinca nema svetih misa u tjednu. Večernje svete mise su 31. prosinca u 18:30 i 19:10 sati. Na Novu Godinu su također dvije svete mise u 11:00 i 11:30 sati. Rasporedite se da ne bude gužve jer za ove svete mise nisu potrebne propusnice! Sprovodi tijekom blagoslova obitelji su bez sprovodnih misa jer ćemo ih dogovoriti naknadno.

Ispovijedanje: od nedjelje, 27. prosinca, započinje redovno ispovijedanje prije i poslije svih svetih misa. Ako niste proteklih dana uspjeli biti na ispovijedi, iskoristite ovo vrijeme.

Župna statistika: statističke podatke ovogodišnjih krštenja, vjenčanja, sprovoda, pričesti, krizmi, popis blagoslovljenih obitelji, nemoćnih i potrebitih imat ćete u idućem župnom listiću nakon što se obrade svi potrebni podaci. A u planu je župnu statistiku staviti na web-stranicu župe.

Sličice sv. Alojzija Gonzage: tiskali smo svete sličice na kojima je sv. Alojzije Gonzaga, vitraj naše crkve. Na poleđini sličice imate molitvu u vrijeme pandemije pa je redovito molite u svojim obiteljima.