Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
30.11.
Sv. Andrija apostol
Utorak
01.12.
Eligije; Natalija; Božena
Srijeda
02.12.
Bibijana; Živka; Blanka
Četvrtak
03.12.
Franjo Ksaverski; Klaudije
Petak
04.12.
Ivan Damaščanski; Barbara
Subota
05.12.
Saba; Krispina; Dalmatin
NEDJELJA
06.12.
2. Ned. Došašća Nikola biskup; Nikša

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 29. studenoga 2020.]

Preventivne mjere: dana 12. studenoga izdali smo nove preventivne mjere. Pročitajte ih na oglasnoj ploči, crkvenim vratima ili na župnoj internet stranici.

Propusnice za svete mise: nakon svih obreda možete pokupiti propusnicu za dolazak na nedjeljnu misu ili za zornice u tjednu. Za večernjice koje su subotom propusnice ne trebaju. Broj vjernika u crkvi je ograničen na 25 osoba. Djeci propusnica nije potrebna. Stoga, već nakon ove nedjeljne mise, uzmite propusnicu u sakristiji i znajte na koji termin ubuduće dolazite. U crkvu prednost ulaska imaju osobe s propusnicom i osobe koje imaju misnu nakanu, a nakon njih ostali bez propusnice.

Zornice: od ponedjeljka do petka su dvije zornice. U 5:45 je sveta misa zornica. U 6:15 je zornica službe riječi. Od 6:30 do 7:00 je pojedinačno klanjanje. Za klanjanje ne treba propusnica. Pozivamo starije župljane i djecu da dolaze na klanjanje i na taj način spremnije dočekaju Božić.

Nedjeljne mise: od iduće nedjelje bit će dopodne šest svetih misa. Termini: 8:00, 8:30, 9:30, 10:00, 11:00, 11:30 sati. Ulazak u crkvu je pet minuta prije početka obreda. Od iduće nedjelje propovijed će biti kraća, a župni oglasi više se neće čitati!

Pjevanje: na oba kora ukupno može biti četiri pjevača i svirač. Upute se nalaze na ulaznim vratima. Od 30. studenoga pjevanje na svim obredima će biti skraćeno.

Ispovijed: prije i poslije svakog obreda u trajanju od 20 minuta. Napominjemo da velike župne ispovijedi neće biti! Stoga, na vrijeme dođite na ispovijed. Za sada još u sakristiji, a uskoro u ispovjedaonici. Vjernici koji se žele ispovijedati neka ranije dođu i uđu u crkvu te potraže svećenika. Znači, ranije na obrede dolaze samo vjernici koji će se ispovijedati! Nedjeljom se ispovijeda prije i poslije svetih misa ovisno o tome koliko ima vremena.

Sjećanje na ubijenog župnika Dragutina Deliju: u utorak, 01. prosinca, na zornicama ćemo se spomenuti vlč. Dragutina Delije, prvog župnika naše župe koji je ubijen u dvorištu župne kuće u Voloderu 1945. godine u dobi od samo 27 godina.

Pohod nemoćnima: župnik će nemoćne posjetiti i ispovijedati nakon Božića. U došašću će nemoćne pohoditi Bratovština i donijeti im našu blagoslovljenu vodu.

Župni ured: tijekom adventa zovite na župni mobitel 099/354-0453 u bilo koje dana, a župnik će vam se čim prije javiti. Dolasci u ured samo uz najavu.

Obiteljski dar: hvala svima koji su započeli uplaćivati godišnji obiteljski dar. Potičite i druge da to učine.

Župni listić: u tijeku je izrada župnog listića. Tijekom prosinca dobit ćete ga na svoje adrese.