Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
23.11.
KRIST KRALJ; Klement; Milivaj, Blagoje
Utorak
24.11.
Krizogon; Krševan
Srijeda
25.11.
Katarina Aleksandrijska
Četvrtak
26.11.
Konrad; Leonard; Dubravko
Petak
27.11.
Virgilije; Oda; Gustav
Subota
28.11.
Jakov Markijski; Držislav
NEDJELJA
29.11.
1. Ned. Došašća Satumin; Iluminata, Viasta; Svjetlana

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 22. studenoga 2020.]

Preventivne mjere: dana 12. studenoga izdali smo nove preventivne mjere. Pročitajte ih na oglasnoj ploči, crkvenim vratima ili na župnoj internet stranici.

Sveta Cecilija: danas se Crkva spominje svete Cecilije. Čestitamo svim našim pjevačima i zahvaljujemo im na neumornom trudu što svojim glasom obogaćuju svete mise! Neka se ovoj svetici uvijek utječu.

Zornice uz propusnicu: bliže se zornice pa za pohađanje zornica uvodimo strože preventivne mjere. Od ponedjeljka do petka bit će dvije zornice: od 5:45 do 6:10 sveta misa zornica i od 6:15 do 6:30 zornica službe riječi. Na zornice će se dolaziti u dvije grupe: prva u 5:45 sati, druga u 6:15 sati. Svaki tjedan će se grupe zamijeniti. U crkvi na zornicama može biti 40 ljudi. Stoga, da olakšamo ulazak u crkvu i smanjimo gužvu, od danas možete pokupiti propusnicu na kojoj će vam pisati na koju zornicu pojedinog dana možete doći. Bez propusnice, u crkvu ćete moći ući samo ako ostane mjesta nakon vjernika s propusnicom. Napominjemo da djeci propusnica ne treba za ulazak u crkvu. Prijavite se u župnom uredu ili u sakristiji i pokupite svoju propusnicu za zornicu! Jutarnja ispovijed: od 5:30 sati i nakon službe riječi od 6:30 do 7 sati. U vremenu od 6:30 do 7 sati, svakog jutra bit će izloženo Presveto za pojedinačno klanjanje. Na klanjanje možete doći bez propusnice i preporučamo da na njega dođu stariji članovi župe te djeca.
Pjevači: ne trebaju propusnicu. Jutarnji zbor pjeva (zelena propusnica) od 30. studenoga do 04. prosinca i od 14. do 17. prosinca na svetoj misi zornici, ostale dane na zornici službe riječi. Mješoviti zbor i mladi pjevaju (ljubičasta propusnica) od 07. do 11. prosinca, 18. prosinca i od 23. do 23. prosinca na svetoj misi zornici, ostale dane na zornici službe riječi.

Večernjice: započinjemo molitvu večernjica subotama u došašću u 18:30 sati. Za večernjice ćete dobiti prigodne molitvenike. Nakon večernjica palimo adventsku svijeću. Ove subote, 28. studenoga, molimo večernjicu i nakon molitve palimo adventsku svijeću na vijencu ispred crkve.

Izrađen adventski vijenac: u proteklom tjednu izrađen je adventski vijenac. Hvala roditeljima prvopričesnika i vjeroučiteljima na angažmanu!

Župni vjeronauk: djeca 2., 3., 7., 8. razreda dolaze na svete mise jednom u tjednu. U došašću mogu doći: ili nedjeljom ili na zornicu ili na jutarnje klanjanje ili na večernicu. Nakon susreta neka se upišu u pastoralnom centru. Napominjemo da roditelji koji ne šalju djecu zbog pandemije na susrete u crkvi, ove pastoralne godine, zbog brige prema njima i njihovoj djeci, neka najbolje započnu župni vjeronauk i primanje sakramenata kada pandemija prođe, najranije u pastoralnoj godini 2021./2022. Roditelji neka se jave u župnom uredu u uredovno vrijeme i o tome se dogovore sa župnikom, a o svemu će biti obaviješteni u župnom listiću.

Župnik postao suradnik u Glasu koncila: od iduće nedjelje, u Glasu koncila naš župnik piše rubriku „Nedjeljna biblijska poruka“.

Prikupljanje za Caritas: higijenske potrepštine prikupljamo za caritasov dom u Oborovu u kojem su smještene osobe s posebnim potrebama (starije i djeca). Namirnice prikupljamo za biskupijski Caritas. Prikupljamo sljedeće: krumpir, mrkva, luk, mast, zimnica (salate). Sve možete donijeti u pastoralni centar ovaj tjedan u uredovno vrijeme župnog ureda.

Vlastita flaširana blagoslovljena voda: na ulazu u crkvu možete uzeti flaširanu blagoslovljenu vodu. Voda je iz našeg župnog bunara. Sol je blagoslovljena na nedjeljnoj svetoj misi.