Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
16.11.
Margareta; Gertruda
Utorak
17.11.
Elizabeta Ugarska; lgor
Srijeda
18.11.
Posv. bazilika sv. Petra i Pavla
Četvrtak
19.11.
Krispin; Elizabeta; Salomeja
Petak
20.11.
Feliks Valois; Srećko; Edmund
Subota
21.11.
Prikaz. BDM; Gospa od Zdrav.
NEDJELJA
22.11.
Krist Kralj Cecilija; Dobrila; Slavujka

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 15. studenoga 2020.]

Preventivne mjere: dana 12. studenoga izdali smo nove preventivne mjere. Pročitajte ih na oglasnoj ploči, crkvenim vratima ili na župnoj internet stranici. Ističemo da od ovog tjedna na koru mogu biti samo pjevači i da pjevači nose zaštitne maske cijelo vrijeme.

Župni ured i svete mise u ovom tjednu: u tjednu od 16. do 21. studenoga ne ureduje župni ured. Sveta misa je samo u srijedu u 18:30 sati kada ćemo obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Svetu misu u srijedu predslavi vlč. Tomislav Kolar, župnik u Prelošćici. U nedjelju su svete mise prema redovitom rasporedu.

Izrada adventskog vijenca ispred crkve: u periodu od 16. do 27. studenoga bit će izrada adventskog vijenca ispred crkve. Kao i prošle godine, prikupljanje materijala (borove grane) i slaganje vijenca pripada roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika. Molimo roditelje da se dogovore s vjeroučiteljima o podjeli poslova, neka svaki roditelj prvopričesnika pripremi dio posla kako bi slaganje vijenca trajalo nekoliko dana bez istovremenog sudjelovanja puno ljudi odjednom. Materijal (borove grane) možete ostaviti na platou kod pastoralnog centra.

Ukrašeno svetohranište: dovršeni su radovi na svetohraništu. Obnovljena je dotrajala zlatna boja na drvenim ukrasima oko križa i na vratima svetohraništa. Plava boja je također popravljena na nekim mjestima. Novost je da su dodani ukrasi u podnožje svetohraništa: u prostor između tri nosiva stupa umetnuli smo nove drvene zlatne ukrase.

Instagram župe: naša župa od sada je i na instagramu. Zapratite nas na: zupa.popovaca
Uz instagram imamo web stranicu koju uvijek obogaćujemo novim materijalima i facebook otvoren u rujnu prošle godine.

Caritas pomogao višečlanu obitelj: za jednu višečlanu obitelj, župljane naše župe, u dogovoru sa članovima župnog Caritasa, nabavili smo novu perilicu za rublje vrijednosti oko 3.100 kuna. Napominjemo da će krajem mjeseca biti sastanak članova župnog Caritasa kako bismo se dogovorili za podjelu božićnih paketa za stotinu korisnika Caritasa.

Prikupljanje za Caritas: higijenske potrepštine prikupljamo za caritasov dom u Oborovu u kojem su smještene osobe s posebnim potrebama (starije i djeca). Namirnice prikupljamo za biskupijski Caritas. Prikupljamo sljedeće: krumpir, mrkva, luk, mast, zimnica (salate). Sve možete donijeti u pastoralni centar u srijedu (18. 11.) nakon večernje svete mise.

Vlastita flaširana blagoslovljena voda: na ulazu u crkvu možete uzeti flaširanu blagoslovljenu vodu. Voda je iz našeg župnog bunara. Prilog za vodu je dobrovoljan!

Zornice uz propusnicu: bliže se zornice pa za pohađanje zornica uvodimo strože preventivne mjere. Od ponedjeljka do petka bit će dvije zornice: od 5:45 do 6:10 sveta misa zornica i od 6:15 do 6:30 zornica službe riječi. Na zornice se dolazi u dvije grupe: prva u 5:45 sati, druga u 6:15 sati. Svaki tjedan zamijenit će se grupe. U crkvi na zornicama može biti 40 ljudi. Stoga, da olakšamo ulazak u crkvu i smanjimo gužvu, od iduće nedjelje možete pokupiti propusnicu na kojoj će vam pisati na koju zornicu pojedinog dana možete doći. Bez propusnice, u crkvu ćete moći ući samo ako ostane mjesta nakon vjernika s propusnicom. Napominjemo da djeci propusnica ne treba za ulazak u crkvu. Stoga, od iduće nedjelje, prijavite se u župnom uredu ili u sakristiji i pokupite svoju propusnicu za zornicu. Jutarnja ispovijed: od 5:20 do 5:40 i nakon službe riječi od 6:30 do 7 sati. U vremenu od 6:30 do 7 sati, svakog jutra, bit će izloženo Presveto za pojedinačno klanjanje.