Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Uskrsni ponedjeljak; Martin I. papa; Ida; Justin
Utorak Valerijan; liburcije; Maksim, Zdravko
Srijeda Krescencije; Bosiljka; Rastislav
Četvrtak Josip Benedikf L; Bemardica
Petak Rudolf, Robert; šimun; Anicet
Subota Euzebije; Anastazije
NEDJELJA: 2. Uskrsna Konrad; Ema; Rastislav; Marta

 

[USKRSNA ČESTITKA i OBAVIJESTI]
Dragi župljani, želim nam svima blagoslovljen ovaj nesvakidašnji Uskrs! Iako smo udaljeni od zajedničkog slavlja, kao što su udaljeni od Isusa bili njegovi učenici nakon uskrsnuća, ipak znajmo: Krist je živ, premda se čini dalekim, ponekad i šutljivim, On je uz nas, ne napušta nas u trenucima teškoća nego nam ulijeva nadu. I kao što su učenici u vremenu egzistencijalne krize, dok su svjedočili vijest o Njegovu uskrsnuću, ostali postojani – ostanimo, dragi župljani, i mi! Molimo u svojim domovima, znajmo da je Bog uz nas kao što je bio s učenicima kada su u strahu od Židova zatvorili ulazna vrata: treperili su u kućama, strahovali, ali Isus im je rekao, kao što i nama poručuje: „Ne bojte se!“

Molitvenici: ispred crkve na stoliću možete uzeti nove župne molitvenike. Izradili smo molitvenik Bratovštine i molitvenik Zajednice štovatelja Božjega milosrđa. Molitvenike možete digitalno preuzeti i s naše župne stranice.

Prva pričest i krizma: svečanosti se odgađaju do daljnjega. Nakon pandemije objavit ćemo nove termine.

Treća knjiga propovijedi: u tisku je župnikova treća knjiga propovijedi – „Obzor nade“ (nedjeljne propovijedi za liturgijsku godinu C). Nakon izlaska iz tiska bit ćete obaviješteni kada je možete nabaviti.

Caritas: paketi su potrebitima podijeljeni 8. i 9. travnja. 

Crkvena zvona: uslijed potresa pokvarilo se veliko i srednje zvono pa sada zvoni samo jedno od tri zvona.

Radno vrijeme za telefonske pozive na broj 099/354-0453: od ponedjeljka do subote od 10 do 11 sati, od utorka do petka od 19 do 19:30 sati. Dolasci u župni ured su zabranjeni.

Uskrs: povodom svetkovine Uskrsa moći ćete ispred crkve preuzeti svijeće (od 12. do 19. travnja). One nas podsjećaju na Krista koji je Svjetlo svijeta i Spasitelj svega čovječanstva. Svijeće će biti blagoslovljene u subotu. Preuzimate ih besplatno. Zapalite ih za vrijeme svojih obiteljskih obroka.

Otvorena crkva: od sada je crkva za vjernike otvorena cijelog dana, ali tako da su otvorena velika vrata te možete stajati u ostakljenom prostoru predvorja crkve. Presveto će biti izloženo tijekom cijelog dana za osobnu molitvu.  Nastavljamo dezinfekciju crkve kao i do sada.

Pomoć starijima: javite se ako vam trebaju namirnice ili lijekovi. Dostavljamo sljedeće namirnice: kruh, mlijeko, riža, ulje, tjestenina, konzerve (riba ili mesni narezak) i sapun. Napominjemo da vam ne dostavljamo što poželite nego što imamo pripremljeno! Ako je potrebno donijeti vam lijek iz ljekarne, navedite župniku matični broj osiguranika (MBO) koji piše na zdravstvenoj iskaznici.

Posjete vjernicima u izolaciji/karanteni: župnik ne posjećuje osobe koje su u izolaciji ili karanteni! Ukoliko trebate duhovnu pomoć, obratite se pozivom na župni mobitel u dogovoreno radno vrijeme (od ponedjeljka do subote, od 10 do 11 sati).

Platnene maske: možete ih uzeti na ulazu u crkvu. Budite razboriti, mislite i na druge, nemojte uzimati više od jedne maske. Hvala članicama kreativne radionice na izradi maski! Prihod od prodaje namijenjen je za potrebe Caritasa.