Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Montan; Goran; Modest
Utorak Viktorin; Hrvoje; Berislav
Srijeda Čista srijeda - pepelnica; Aleksandar; Sandra; Alka
Četvrtak Donat Zadarski; Gabrijel
Petak Roman; Teofil; Bogoljub; Vikica
Subota Osfald, Ida, Hilarije
NEDJELJA: 1. Korizmena ¨Čista¨ Albin; David; Jadranko; Zoran

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 23. veljače 2020.]
Ukratko: hvala na blagoslovu orgulja, podjela službi vjeroučitelja, susret mladih, hodočašće Krašić-Karlovac, korizmene kutijice, nadopunjena župna stranica, popisi obitelji u mobitelu,

1.) Hvala svima koji su pomogli u organizaciji proslave blagoslova orgulja. Hvala svim orguljašima i zajedničkom župnom zboru jer su zaista lijepo i uvježbano zvučali. Bilo je svečano, poslije smo se ugodno podružili u prostorima DVD-a. Zajednička fotografija koju smo napravili na kraju svete mise bit će na koricama župnikove treće knjige propovijedi.

2.) U srijedu je bio sastanak vjeroučitelja. Dogovorili smo podjelu službi. Vjeroučitelj Antonio vodi grupe čitača, koordinira između zborova i čitača te predvodi mješoviti zbor. Vjeroučiteljica Marina vodi župni caritas, koordinira za javne manifestacije i surađuje sa školom, gradom i župom Voloder. Vjeroučitelji Danijel i Klara vode kateheze, organiziraju prvu pričest i krizmu, koordiniraju s roditeljima kandidata za sakramente i surađuju sa Bratovštinom. Hvala našim vjeroučiteljima na ovoj podjeli zadataka, a vjernike molim da s vjeroučiteljima surađuju onako kako su im dane službe.

3.) Susret mladih bit će u subotu u Voloderu. Zainteresirani mladi neka se jave vlč. Marijanu, župniku u Voloderu, jer on organizira susret.

4.) Župa Voloder organizira hodočašće u Karlovac i Krašić. Datum: 7. ožujka. Cijena prijevoza je 100 kn, u cijenu je uračunat ručak u svetištu. Zainteresirani neka se jave župniku u Voloder.

5.) Djeca mogu pokupiti korizmene kutijice. U njih neka tijekom korizme ubacuju isključivo kovanice, to će biti njihov prilog žrtve ove korizme. Kutijice se predaju na svetoj misi na Veliki četvrtak. Detaljnije o ovoj akciji moći će čuti od vjeroučitelja.

6.) Nadopunjena je župna internet stranica. Sada možete pronaći još više podataka o našoj župi, osobito o župnim zajednicama. Popis obitelji je također dovršen i sada se svi vaši telefonski brojevi nalaze pohranjeni u župni mobitel. Molimo da od sada župnika zovete sa broja koji ste dali tijekom blagoslova obitelji.