Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Angela Merici; Pribislav
Utorak Toma Akvinski; Tomislav
Srijeda Valerije; Konstancije; Zdeslav
Četvrtak Hijacinte; Martina; Gordana
Petak Ivan Bosco; Marcela; Vanja
Subota Briglta; Miroslav; Sever
NEDJELJA: 4. nedjelja KROZ GOD. PRIKAZ. GOSP. SVIJEČNICA; Marijan

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 26. siječnja 2020.]
Ukratko: ispovijed po kućama, susret caritasa, blagoslov kleti, susret drugih i sedmih razreda, zaručnički tečaj, Svijećnica, sv. Blaž.

1.) Završena je ispovijed po kućama. Župnik je posjetio 174 od 199 vjernika, odsutnih zbog liječenja bilo je 18, a 7 vjernika je odbilo susret. Statistiku ispovijedi moći ćete pročitati u novom župnom listiću.

2.) Održan je susret župnog caritasa. Vodstvo caritasa provjerilo je popis potrebitih. Od ukupno 63 obitelji koje je župnik tijekom blagoslova pribilježio, caritas će skrbiti za 35 najpotrebitijih obitelji: točnije za 98 vjernika od kojih su 32 maloljetnika.

3.) Završen je blagoslov kleti. Sastavljen je početni popis kleti za blagoslov na kojem se za sada nalazi 11 kleti. Hvala svima na susretljivosti za blagoslov kleti. U blagoslovu smo prikupili 1.870 kuna. Odlučeno je da će sav dar od blagoslova kleti biti namijenjen za župni caritas.

4.) Prvi ovogodišnji susret drugih i sedmih razreda bit će u četvrtak, 30. siječnja. Drugaši neka dođu u 18 sati. Sedmaši susret započinju svetom misom u 18:30 sati.

5.) U petak, 31. siječnja u 20 sati, započinje zaručnički tečaj u našoj župi. Molimo zaručnike da se prijave preko interneta na tečaj. Prijavnicu imate na našoj župnoj stranici.

6.) U nedjelju, 2. veljače, obilježavamo Svijećnicu, blagdan Prikazanja Gospodnjeg u Hramu. Blagoslov svijeća i kratka procesija bit će na početku svih misa. Svijeće ćete moći nabaviti prije svetih misa na ulazu u crkvu.

7.) Proslavu sv. Blaža, zaštitnika od bolesti grla, slavit ćemo u utorak, 4. veljače, u 18:30 sati. Nakon svete mise bit će blagoslov grla.