Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak BOGOJAV. TRI KRALJA
Utorak Rajmund; Rajko; Lucijan
Srijeda Gospa od brze pomoći; Severin; Teofil
Četvrtak Julijan; Miodrag; Julijana
Petak Agaton; Dobroslav; Grgur X.
Subota Honorat; Higin; Neven
NEDJELJA: Krštenje Gospodinovo Ernest; Tatiana

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 5. siječnja 2020.]
Ukratko: blagoslov kleti, rastavljanje vanjskih jaslica, trenutno izvješće blagoslova obitelji, Bogojavljenje, mise za vrijeme ispovijedi, biskupov poziv na molitvu za izbore.

1. Pozivaju se vinari/vinogradari da dostave popise zainteresiranih vlasnika vinarija i kleti za blagoslov koji će biti vikendom u siječnju. Rok za dostavljanje popisa je 12. siječnja.

2. Sredinom tjedna bit će rastavljanje vanjskih jaslica i adventskog vijenca. Tko je spreman pomoći, neka se javi vjeroučiteljici Marini.

3. Donosimo trenutno izvješće popisa obitelji. U župu je, do 4. siječnja, upisano 2.566 župljana. Od tog broja evidentirano je 476 maloljetnika. Povećan je broj vjernika za ispovijed u kući: prošle godine je bilo upisano 82 vjernika, trenutno je 169 vjernika. Povećan je i broj potrebitih obitelji: prošle godine je bilo 27 obitelji, trenutno je 46 obitelji.
Blagoslov obitelji odvija se prema planiranom rasporedu. Zahvaljujemo svima koji su dali svoje podatke, kratko razgovarali sa župnikom te darivali obiteljski dar.
Napominjemo da svi koji nisu bili na navedeni dan prisutni, neka se prijave za naknadni blagoslov obitelji koji će biti 11. siječnja.

4. Sutra, u ponedjeljak, slavimo svetkovinu Bogojavljenja. Svete mise su u 8 i 18:30 sati. Nakon jutarnje svete mise je blagoslov župne kuće. Nakon večernje svete mise je koncert naših župnih zborova. Blagoslov vode bit će sutra na svetim misama. Ponesite bočice napunjene vodom i u vodu dodajte prstohvat soli.

5. Za vrijeme ispovijedi po kućama, od 13. siječnja nadalje, svete mise u tjednu bit će utorkom i petkom. Datumi misa: 14., 17., 21. i 24. siječnja. Nakane su zajedničke i možete ih upisivati.

6. Naš biskup poziva na molitvu za izbore. Potiče da svi izađu na izbore te glasuju u skladu sa svojom savješću i odgovornošću.