Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Franciska Rimska; Franjka
Utorak Emil, Makarije; Kajo, Simplicije
Srijeda Firmin; Tvrtko; Kandid
Četvrtak Teofan; Bernard; Maksimilijan
Petak Patricija; Sabina; Ratka
Subota Matilda; Milijana; Borka
NEDJELJA: 3. Korizmena ¨Bezimena¨ Longin; Veljko; Vjekoslava

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 8. ožujka 2020.]
Ukratko: postavljanje atrija, elektrifikacija zvona u Podbrđu, prijave za susret mladih, Pučke misije u Osekovu, prevencije zbog virusa, križni put Popovačom, milostinja za BiH, Hod za život u Sisku, obred pranja nogu.

1. Dovršeno je postavljanje drvenog atrija na ulazu u crkvu. Na desnoj strani upisali smo: „Na slavu Božju povodom 75 godina župe“. Još ćemo na vrata atrija ugraditi krstionicu i stalak za uskrsnu svijeću.

2. Započela je elektrifikacija zvona na kapeli u Podbrđu. U tijeku je popravak zvona, a navedene radove planiramo dovršiti ove godine. Za kapelu u Podbrđu nabavili smo nove žljebnjake pa ćemo ih uskoro promijeniti. Ukoliko ih netko želi promijeniti, neka se javi župniku.

3. Ovaj tjedan još traju prijave za susret mladih. Molimo mlade od osmog razreda do 30. godine da se prijave na susret koji će se održati u Zagrebu početkom svibnja. Župa će za mlade podmiriti troškove prijevoza i smještaja. Prijavite se sms porukom na župni mobitel.

4. Župa Osekovo organizira Pučke misije. Započinju danas svetom misom u 11 sati. Misije će se odvijati svakog radnog dana od 9. do 13. ožujka u večernjim terminima, od 17 sati. Dođite. Zadnji dan, u nedjelju 15. ožujka u 10:30 sati, svetu misu predslavi sisački biskup.

5. Zbog virusa Covid-19 izdana je iz Biskupije uputa preventivnih mjera: na ulazu u crkvu nema blagoslovljene vode, izostavlja se pružanje znaka mira, pričest se dijeli na ruke. Navedene mjere započinju od ove nedjelje.

6. U četvrtak, 12. ožujka, susret je Bratovštine. Između ostalog, razgovarat ćemo o Noćnom križnom putu kroz Popovaču. U planu je da put ide dužom relacijom, oko 10 kilometara.

7. Iduće nedjelje milostinja je namijenjena za Crkvu u Bosni i Hercegovini. Iznos koji budemo prikupili, objavit ćemo krajem mjeseca.

8. Započinju pripreme za Hod za život koji će se održati u Sisku, 30. svibnja. Za našu župu zadužena je župljanka Branka Martinović. O sudjelovanju na hodu bit ćete obaviješteni tijekom idućeg mjeseca. Svi koji bi se željeli aktivnije uključiti, neka se jave župniku.

9. Od ove godine za Veliki četvrtak, na obredu pranja nogu, za apostole ćemo izabrati najstarije muške župljane koji dolaze na svetu misu. Najstariji župljani će na taj poseban način sudjelovati na ovom važnom slavlju te nakon obreda na susretu u pastoralnom centru. Molimo da prijavite najstarije muške župljane i neka se jave kako bismo dogovorili detalje.