Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Martin Tourski; Davorin
Utorak Jozafat; Milenko
Srijeda Stanislav Kostka; Stanko
Četvrtak Nikola Tavelić; Ivan Trogirski
Petak Albert Veliki: Berto; Leopold
Subota Margareta; Gertruda
NEDJELJA: 33. KROZ GOD. Elizabeta Ugarska; lgor

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 10. studenoga 2019.]
Ukratko: novi listić, božićni paketi, popis obitelji, brojne obitelji, adventski vijenac, knjiga darova, radovi za caritas, skrb u bolnici, klanjanje

1.) Izašao je novi župni listić koji sadrži informacije do Božića. U župnom listiću pronaći ćete ispit savjesti za ispovijed. Tijekom ovog tjedna dobit ćete ga na kućne adrese. Listić dolazi na 1.400 adresa.

2.) S biskupijskim caritasom dogovorena je suradnja oko izrade božićnih paketa. Biskupijski caritas izradit će za našu župu dvije vrste paketa koje ćemo mi otkupiti prihodima našeg caritasa. Radit će se ovi paketi: veliki božićni paket i slatki paket. Vrijednost sadržaja (prehrana i higijena) božićnog paketa iznosi oko 120 kuna i dobit će ga na kućne adrese oko 100 potrebitih iz naše župe sredinom prosinca. Vrijednost slatkog paketa iznosi oko 25 kuna i dobit će ga 250 pacijenata (trećina pacijenata) iz bolnice u prvoj polovici siječnja. Znači, ovog Božića utrošit ćemo oko 18.000 kuna sredstava našeg caritasa za pomoć potrebitima.

3.) U tijeku je izrada popisa obitelji. Župnik je sastavio cjelovitiji popis obitelji koji se sada nadopunjuje. Uz ime, prezime i kućni broj naših župljana, prikupljamo za župne potrebe sljedeće podatke: brojeve telefona, broj članova obitelji, korisnike ispovijedi u kući, korisnike caritasa, osobe koje sudjeluju u raznim zajednicama ili udrugama. U prikupljanje podataka uključilo se dvadesetak naših župljana te hvala svima koji pomažu. Popis će biti dovršen i svi ispravci uneseni tijekom ovogodišnjeg blagoslova obitelji.

4.) Tijekom ovog tjedna obitelji s petero i više djece dobit će darove koje im šalje Biskupija, a nisu ih podigli na Biskupijskom danu obitelji. Isto će ih dobiti i brojne obitelji koje su u međuvremenu krstile djecu.

5.) U tijeku je izrada adventskog vijenca ispred crkve. Metalne bačve za izradu svijeća dobili smo iz PSP Okoli, kupljena je led rasvjeta, a ovog tjedna krenut će izrada konstrukcije od žice. Molimo roditelje prvopričesnika da prvi dio izrade vijenca bude u subotu, 16. studenog. Vrijeme dogovorite s vjeroučiteljima.

6.) Završen je upis podataka u našu prvu jedinstvenu knjigu darova. U knjigu smo prepisali darivatelje proteklih godina koji su bili upisani u različite knjige. Kad god tijekom godine darujete, od sada će ti darovi za crkvu biti zabilježeni u knjigu darova.

7.) Jučer, u subotu, 9. studenoga, bili su važni događaji za naš caritas. Članovi kreativne radionice bili su sa župnikom u velikoj kupovini materijala za izradu božićnih predmeta. Moći ćete uskoro nabaviti božićne ukrase i vijence, a sav prihod namijenjen je za caritas. Vjeroučitelji su sa djecom izrađivali božićne čestitke koje će dobiti potrebiti kada ih budu posjećivali naši župljani. Kreativna radionica ima susrete ponedjeljkom u 18 sati. Dođite, uključite se.

8.) U srijedu, 13. studenoga, bit će mjesečna duhovna skrb u bolnici. Tijekom cijelog dana posjetit će se 14 odjela, pacijenti će imati mogućnost za razgovor i ispovijed, a u 14 sati bit će sveta misa u bolničkoj kapeli. Više o ovom događaju pročitajte u listiću.

9.) U četvrtak, 14. studenoga, u 18 sati će biti euharistijsko klanjanje koje će predvoditi Bratovština bl. Alojzija Stepinca. Sveta misa je prema rasporedu u 18:30 sati.