Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
29.03.
Jona; Bertold; Eustazije
Utorak
30.03.
Kvirin Bogoljub, Leonard
Srijeda
31.03.
Benjamin; Amos; Ljubomir; Natalija
Četvrtak
01.04.
VELIKI ČETVRTAK; Hugo; Teodora; Anastazije
Petak
02.04.
VELIKI PETAK; Franjo Paolskl; Dragoljub;
Subota
03.04.
VELIKA SUBOTA; Siksto; Krest; Svevlad
NEDJELJA
04.04.
USKRS. Izidor Seviljski; Žiga; Strahimir

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 30. ožujka 2021.]
UKRATKO: rad župnog ureda, mise u tjednu, rasprodani uskrsni proizvodi, termini obreda Vazmenog trodnevlja i proslava Uskrsa.

Rad župnog ureda: župni ured radi za pozive, poruke i najavljene dolaske od utorka 06. travnja. Župnik je na oporavku do toga datuma. Ako u međuvremenu do 06. travnja imate kakvih upita, uputite ih svećenicima nakon svetih misa. Budimo strpljivi jer će se sve uskoro vratiti u svoju rutinu.

Svete mise na Veliki utorak i srijedu: svete mise 30. i 31. ožujka su u 18:30 sati. Možete za te svete mise upisati svoje misne nakane. U utorak 30. ožujka je križni put u 18:00 sati.

Rasprodani uskrsni proizvodi kreativne radionice: ovih dana rasprodani su uskrsni proizvodi koje su izradile članice naše kreativne radionice. Prikupljeno je oko 2.800 kuna. Sav prihod od prodaje namijenjen je za župni Caritas. Hvala našim kreativkama na predivnim radovima i nesebičnom izdvajanju vremena za župni Caritas!

Uređenja crkve: izostavlja se uređenje Kristovog groba (30. ožujka). Molimo dogovorite se za uskrsno uređenje crkve koje je 03. travnja u 17:00 sati.

Vazmeno trodnevlje: obredi Vazmenog trodnevlja razlikuju se u nekoliko detalja, ali termini ostaju isti. Pročitajte u oglasima i prenesite drugima kako će ove godine izgledati Vazmeno trodnevlje. Obrede predvodi mons. Zdravko Novak, biskupijski ekonom.

Veliki četvrtak: obred započinje u 18:30 sati. Na obred neka djeca donesu korizmene kutijice koje su uzeli na početku korizme. Sav prihod u kutijicama namijenjen je za župni Caritas. Odrasli mogu donijeti koverte s prilogom za župni Caritas. U obredu se izostavlja: obred pranja nogu, prijenos Svetootajstva. U večernjim satima, od 23 do 24 sata je Getsemanska ura koju predvodi Bratovština pa dođite na molitvu pred Svetohraništem.

Veliki petak: toga je dana obavezan post i nemrs te se suzdržite od fizičkih poslova. Križni put je u 15 sati. Obred Kristove muke je u 18:30 sati. Izostavlja se pobožnost Kristovom grobu.

Velika subota: od 8:00 do 16:00 sati dođite u crkvu i pomolite se pred Kristovim križem koji je izložen ispred oltara. Molimo zajednice da organiziraju dežuranje i molitvu pred Križem. Sveta misa bdijenja započinje u 20:00 sati. Svijeće ponesite iz svojih kuća, a zaštitu za vosak od svijeća možete uzeti ispred crkve. Izostavljamo procesiju do groblja. Blagoslov hrane je u nedjelju na svim misama!

Uskrs: svete mise su prema nedjeljnom rasporedu (8:00, 9:30, 11:00). Blagoslov hrane je nakon svih misa. Molimo zbog korona-mjera suzdržite se od fizičkog čestitanja Uskrsa!