Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
22.02.
Katedra sv. Petra; kv.
Utorak
23.02.
Polikarp; Grozdan; kv.
Srijeda
24.02.
Montan; Goran; Modest
Četvrtak
25.02.
Viktorin; Hrvoje; Berislav
Petak
26.02.
Aleksandar; Sandra; Alka
Subota
27.02.
Donat Zadarski; Gabrijel
NEDJELJA
28.02.
2. Korizmena ¨Pačista¨. Roman; Teofil; Bogoljub; Vikica

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 21. veljače 2021.]
UKRATKO: korizma za Caritas, ispovijed po kućama, pripreme za sakramente, ispovijed djece, preventivne mjere nedjeljom, isporučen Caritasov modul.

Korizmeno prikupljanje za Caritas: od ove nedjelje možete uzeti koverte ispred oltara u koje stavite svoj dar za Caritas. Djeca od ove nedjelje mogu preuzeti korizmene kutijice u koje odvajaju sitniš za Caritas. Koverte i kutijice predaju se u Velikom tjednu, dakle na kraju korizme.

Ispovijed po kućama: tijekom ovog tjedna, od ponedjeljka do petka, župnik ispovijeda vjernike po kućama. Raspored ulica i vrijeme dolaska imate u župnom listiću. Molimo obavijestite one koji se nalaze na popisu da će biti posjećeni.

Pripreme za sakramente prve pričesti i krizme: tijekom siječnja vjeroučitelj je prikupio popis dolazaka djece za susrete u crkvi i uračunao sve ispričnice koje ste dostavili. Zbog malog broja dolazaka župnik je poslao pisanu molbu Biskupiji što učiniti. Na sastanku Biskupskog vijeća održanom u veljači dobili smo pismeni odgovor koji ukratko glasi neka se svi kandidati pripuste na sakramente. Dragi roditelji, tijekom tjedna dobit ćete kratku uputu o održavanju prve pričesti i krizme te generalnim probama. Podsjećamo, termin krizme je 17. travnja, prve pričesti 18. travnja, a generalne probe i ispovijedi su od 13. do 16. travnja. Napominjemo da se djeca više ne moraju upisivati na liste nakon susreta u crkvi. Zbog preventivnih mjera župna kateheza se neće održavati do daljnjega, a djeca neka sudjeluju na zajedničkim susretima u crkvi (križni put, svete mise).

Ispovijed djece: od iduće nedjelje, potaknite djecu neka nedjeljama dođu ranije kako bi se ispovjedila. Ispovijed djece je nedjeljom od 9:10 sati.

Preventivne mjere – nedjeljom: od iduće nedjelje ukida se sveta misa u 10 sati. Vraćamo se na tri nedjeljne mise (8:00, 9:30, 11:00). Za svete mise nedjeljom od sada više nisu potrebne propusnice.

Caritas isporučio stambeni modul: Hrvatski Caritas je isporučio stambeni modul za jednu obitelj na području župe.