Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
08.02.
Jeronim Emil.; Jozefina Bak.
Utorak
09.02.
Skolastika; Apotonija. Sunčana
Srijeda
10.02.
STEPINĆEVO
Četvrtak
11.02.
GOSPA LURDSKA; Dan bolesnih
Petak
12.02.
Eulalija; Melecije, Zvonimir
Subota
13.02.
Katarina Ricci, Božidara
NEDJELJA
14.02.
6. KROZ GOD.Valentinovo; Valentin; Zdravko

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 07. veljače 2021.]
UKRATKO: podjela novčane pomoći stradalima u potresu, preventivne mjere nedjeljom, Stepinčevo, Dan bolesnika, sastanak župnog Caritasa, zaručnički tečaj, djeca za staračke domove, čišćenje crkve i zahvala.

Podjela novčane pomoći vjernicima Novog Sela Glinskog: u subotu, 06. veljače, članovi našeg župnog Caritasa posjetili su vjernike Novog Sela Glinskog u suradnji s glinskim župnikom. Obišli smo sve obitelji u selu, točnije 33 obitelji, i udijelili im novčane priloge: 500 kuna za jednočlane i 1.000 kuna za višečlane obitelji. Podijelili smo 28.500 kuna, a ostali dio iznosa ćemo raspodijeliti ponovno istim vjernicima u Novom Selu Glinskom nakon dodatnih konzultacija sa članovima našeg župnog Caritasa, poštujući potrebe stradalih u tom selu.

Preventivne mjere – nedjeljom: od iduće nedjelje, 14. veljače, u župi će biti svete mise u 8:00, 9:30, 10:00 i 11:00 sati. Svete mise u 8:00 i 11:00 sati će biti kao i prije uvođenja strožih mjera, znači uz pjevanje cijelog repertoara, propovijed i čitanje župnih oglasa. Dječje svete mise su dvije (u 9:30 i 10:00) kako bi sva djeca mogla adekvatno sudjelovati. Propusnice za svete mise u 8:00 i 11:00 sati se ukidaju, ali ostaje dolazak 5 minuta prije obreda.

Propusnice za križni put: od danas, 07. veljače, možete pokupiti propusnice za križni put koji će biti u korizmi. Križni put će biti utorkom i petkom u 18 sati. Napominjemo da možete dolaziti ili u utorak ili u petak kako bi što više obitelji moglo sudjelovati na ovoj pobožnosti. Djeca su oslobođena propusnica te mogu dolaziti neovisno o terminima.

Stepinčevo: u srijedu, 10. veljače, na svetoj misi u 18:30 sati proslavit ćemo suzaštitnika župe bl. Alojzija Stepinca. Nakon svete mise je klanjanje koje predvodi Bratovština.

Dan bolesnika: u četvrtak, 11. veljače, na svetoj misi u 18:30 sati slavimo Gospu Lurdsku i obilježavamo Dan bolesnika. Osobito molimo djelatnike bolnice da se odazovu na slavlje ove svete mise jer molimo za sve korisnike i djelatnike naše popovačke bolnice.

Sastanak župnog Caritasa: u četvrtak, 11. veljače, u 19 sati, bit će sastanak župnog Caritasa. Molimo članove da dođu na sastanak kako bismo raspravljali o vjernicima na stradalom području i podijelili iskustva razgovora s njima.

Zaručnički tečaj: u našoj župi će se održati zaručnički tečaj. Prijavite se preko stranice Sisačke biskupije. Termini: 12.-14. veljače u 19 sati; 11.-13. lipnja u 19 sati.

Djeca za staračke domove: u subotu, 13. veljače, imamo akciju „Budi i ti ljubav” na kojoj djeca naše župe izrađuju razne predmete za korisnike naših staračkih domova. Molimo djecu da se odazovu na susret koji će biti u subotu od 10 sati.

Čišćenje crkve i zahvala: hvala svima koji su u subotu, 06. veljače, sudjelovali na spremanju božićnih ukrasa i uređenju crkve. Redovito se prijavljujte za čišćenje crkve. Ovaj petak, zbog zaručničkog tečaja, čišćenje crkve će biti u četvrtak, 11. veljače, nakon večernje svete mise.