Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
01.02.
Briglta; Miroslav; Sever
Utorak
02.02.
PRIKAZ. GOSP. SVIJEČNICA; Marijan
Srijeda
03.02.
Sv. Slaž; Sv. Vlaho; Tripun
Četvrtak
04.02.
Andrija Corsini; Veronika Jeruz.
Petak
05.02.
Agata; Dobrila; Modest
Subota
06.02.
Pavao Miki I dr.; Doroteja; Dora
NEDJELJA
07.02.
5. KROZ GOD.BI. Pio IX. papa; Rikard; Držislav

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 31. siječnja 2021.]
UKRATKO: zaručnički tečaj, Svijećnica, sveti Blaž, pomaganje stradalima u potresu, raspremanje božićnih ukrasa, propusnice za križni put.

Zaručnički tečaj: u župi Popovača održat će se zaručnički tečaj od 12. do 14. veljače, u 19 sati. Prijave: poslati sms na broj 099/354-0453 s imenom i prezimenom zaručnika i zaručnice.

Svijećnica: u utorak, 02. veljače, proslavit ćemo svetkovinu Prikazanja Gospodinovog. Sveta misa je u 18:30 sati. Svijeće možete nabaviti na ulazu u crkvu.

Sveti Blaž: u srijedu, 03. veljače, na kraju svete mise koja je u 18:30 sati, bit će blagoslov grla povodom svetog Blaža, zaštitnika od bolesti grla. Dođite!

Pomaganje stradalima u potresu: na sastanku župnog Caritasa dogovoreno je da će se pomagati stradalim vjernicima koji žive u Novom Selu Glinskom. U suradnji s glinskim župnikom Ivicom Mađerom, ostvarena je ova suradnja pomaganja konkretnom mjestu i  ljudima koji tamo žive. To selo se nalazi 5 km od epicentra najjačeg potresa koji je bio u prosincu. Uložit ćemo kompletan iznos koji smo prikupili i odvojili iz blagajne Caritasa (40.000 kn), a pomoći ćemo ukupno 33 obitelji, tj. 99 vjernika. U subotu, 06. veljače, obići ćemo te obitelji i udijeliti im novčanu pomoć. Nadamo se da ćemo nastaviti konkretno pomagati tim obiteljima te da ćemo ostvariti i suradnju. Na žalost, bile su se razvile i zlonamjerne priče vezane za novčane donacije stradalima u potresu. Neka to pojedinci ostave za sebe, a najbolje da se pokaju i ispovjede. Kako vrijeme odmiče, istina dolazi na vidjelo kao što je i do sada dolazila!

Raspremanje božićnih ukrasa: u subotu, 06. veljače, od 17 sati, spremit ćemo božićne ukrase i imati detaljnije čišćenje crkve. Molimo vjernike da se prijave za čišćenje i raspremanje.

Propusnice za križni put: od iduće nedjelje, 07. veljače, možete pokupiti propusnice za križni put koji će biti u korizmi. Križni put će biti utorkom i petkom u 18 sati. Napominjemo da možete dolaziti ili u utorak ili u petak kako bi što više obitelji moglo sudjelovati na ovoj pobožnosti. Djeca su oslobođena propusnica te mogu dolaziti neovisno o terminima.