Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
04.01.
Anđela; Borislav; Emanuel
Utorak
05.01.
Miljenko; Emilijana; Radoslav
Srijeda
06.01.
BOGOJAV. TRI KRALJA
Četvrtak
07.10.
Rajmund; Rajko; Lucijan
Petak
08.01.
Gospa od brze pomoći; Severin; Teofil
Subota
09.01.
Julijan; Miodrag; Julijana
NEDJELJA
10.01.
Krštenje Gospodinovo. Agaton; Dobroslav; Grgur X.

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 06. siječnja 2021.]

UKRATKO: sprovodne mise, termini prve pričesti i krizme, Petrinjci u župnoj kući, prijavljeni stradali objekti u potresu, Caritas za stradale, raspored naknadnog blagoslova obitelji, ne radi župni ured, termin blagoslova kleti i vinarija

Sprovodne mise: od četvrtka do subote bit će sprovodne mise za pokojnike koji su protekli tjedan pokopani. U četvrtak, 07. siječnja; † Ljubica Novak (u 18 sati), † Josip Vrbin (u 18:30 sati). U petak, 08. siječnja: † Željko Golubić (u 18 sati), † Stanislav Janeš (u 18:30 sati). U subotu, 09. siječnja: † Ankica Bogdan (u 18 sati), † Ivan Horvat (u 18:30 sati). Molimo neka se jave vjernici koji će obavijestiti rodbinu preminulih da dođu na sprovodne mise.

Termini prve pričesti i krizme: vikend 17./18. travnja predviđen je za ove svečanosti. Dana 17. travnja bit će podjela sakramenta krizme kojeg će podijeliti mons. Marko Cvitkušić. Dana 18. travnja bit će podjela sakramenta prve pričesti. Napominjemo da su na sakramente pripušteni kandidati koji redovito dolaze na susrete tijekom pandemije. Ostali, imajući u vidu njihovu brigu za zdravlje, primit će sakramente kada pandemija prođe, najranije u 2022. godini.

U župnoj kući noće Petrinjci: od 30. prosinca u župnoj kući noći šesteročlana obitelj iz Petrinje. Tijekom dana pomažu i volontiraju u sisačkom Caritasu, a ovdje se u Popovaču dolaze odmoriti.

Prijavljeni obiteljski objekti stradali u potresu: u ponedjeljak, 04. siječnja, prijavili smo nadležnim institucijama u Gradu dvije obitelji naših župljana kojima su kuće stradale u potresu. Nadamo se da će im se kuće popraviti i vratiti postojeća sigurnost. Stradale kuće smo otkrili tijekom blagoslova obitelji.

Pomaganje za stradale u potresu: budući da se mnogi javljaju za pomoć, na našoj župi na sljedeći način možete pomoći: 1) PONUDITI SMJEŠTAJ U uredovno vrijeme župnog ureda, javite se ako želite ponuditi smještaj. Pripremite podatke: prezime, adresu, kontakt, broj kreveta, osobe (koga primate: djeca, obitelji ili starci). Naravno, poruke možete slati uvijek, ali pozive isključivo u navedeno vrijeme. Svi koji ponudite smještaj bit ćete upisani u tablice koje ćemo onda proslijediti nadležnim institucijama na terenu. 2) UPLATE NA ŽIRO-RAČUN CARITASA Možete uplatiti iznos na žiro-račun našeg Caritasa. IBAN: HR7023400091511029273 Od sadašnjeg stanja našeg žiro-računa izdvojit ćemo 20.000 kuna za pomoć stradalima i to na sljedeći način. Sredinom prvog mjeseca stradalim obiteljima dat ćemo 500 kuna jednokratne pomoći. Obitelji ćemo upisivati terenski i nema potrebe da ih prijavljujete.

Raspored naknadnog blagoslova obitelji: u subotu, 09. siječnja, bit će naknadni blagoslov obitelji. Posjetit ćemo one koji nisu bili u kući tijekom redovitog blagoslova obitelji. Posjete imamo: od 10 do 12 sati i od 14 do 17 sati.

Ne radi župni ured: od 10. do 14. siječnja ne radi župni ured ni za pozive ni za poruke.

Blagoslov kleti i vinarija: dana 16. siječnja, od 10 sati, bit će blagoslov kleti i vinarija. Molimo vinare koji se prošle godine nisu prijavili za blagoslov da se ove godine prijave.