Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
14.12.
Ivan od Križa; Špiro
Utorak
15.12.
Irenej, Kristina; Darija
Srijeda
16.12.
Adela; Albina; Zorka
Četvrtak
17.12.
Lazar; Izak; Jolanda
Petak
18.12.
Rufo; Gracijan; Bosiljko
Subota
19.12.
Urban; Tea, Vladimir
NEDJELJA
20.12.
4. Ned. Došašća Amon; Eugen i Makarije

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 13. prosinca 2020.]

Nedjelja Caritasa: ove nedjelje, 13. prosinca, milostinja je namijenjena za župni Caritas. Nakon svetih misa možete nabaviti božićne aranžmane koje su izradile članice kreativne radionice.

Podijeljeni paketići za korisnike ispovijedi u kući: u subotu, 12. prosinca, podijeljeni su paketići za korisnike ispovijedi u kući. Hvala Bratovštini na podjeli paketića. Korisnici su dobili blagoslovljenu vodu, voćke i čestitku.

Datumi za božićno uređenje crkve i okoliša: crkvu uređujemo 18. prosinca u 17 sati, a vanjsko slaganje jaslica je 19. prosinca u 10 sati. Javite se vjeroučiteljima ili župniku ako ćete se uključiti.

Župni listić: u tisku je župni listić. Trebali biste ga do Božića dobiti na svoje adrese.

Devetnica Božiću: u utorak, 15. prosinca, započinjemo na zornicama moliti devetnicu Božiću. Molitvenik devetnice imate na web-stranici. A možete ga uzeti i u crkvi.

Propusnice za svete mise: nakon svih obreda možete pokupiti propusnicu za dolazak na nedjeljnu misu ili za zornice u tjednu. Za večernjice koje su subotom propusnice ne trebaju. Broj vjernika u crkvi je ograničen na 25 osoba. Djeci propusnica nije potrebna. Stoga, već nakon ove nedjeljne mise, uzmite propusnicu u sakristiji i znajte na koji termin ubuduće dolazite. U crkvu prednost ulaska imaju osobe s propusnicom i osobe koje imaju misnu nakanu, a nakon njih ostali bez propusnice.

Zornice: od ponedjeljka do petka su dvije zornice. U 5:45 je sveta misa zornica. U 6:15 je zornica službe riječi. Od 6:30 do 7:00 je pojedinačno klanjanje. Za klanjanje ne treba propusnica. Pozivamo starije župljane i djecu da dolaze na klanjanje i na taj način spremnije dočekaju Božić.

Nedjeljne mise: dopodne je šest svetih misa. Termini: 8:00, 8:30, 9:30, 10:00, 11:00, 11:30 sati. Ulazak u crkvu je pet minuta prije početka obreda.

Ispovijed: prije i poslije svakog obreda u trajanju od 20 minuta. Ispovijeda se u ispovjedaonici.