Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
09.11.
Posveta lat. bazilike; Ivan L.
Utorak
10.11.
Leon Veliki, Lavoslav, Lav
Srijeda
11.11.
Martin Tourski; Davorin
Četvrtak
12.11.
Jozafat; Milenko
Petak
13.11.
Stanislav Kostka; Stanko
Subota
14.11.
Nikola Tavelić; Ivan Trogirski
NEDJELJA
15.11.
33. KROZ GOD. Albert Veliki: Berto; Leopold

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 08. studenoga 2020.]

Preventivne mjere: nastavljamo s dijelom proširenih mjera i ovaj tjedan. Hvala što poštujete preventivne mjere! Kao župa možemo biti uzor mnogima u odgovornom ponašanju! Crkva je u tjednu otvorena od 18 sati, stoga, dođite moliti krunicu. Atrij crkve je otvoren tijekom cijelog dana. Nedjeljom je ulaz u crkvu 5 minuta prije početka svete mise. Na ulazu u crkvu uz dezinfekciju ruku, dezinficirajte noge na kloriranom otiraču. Poštujte sjedenje na bijelim točkama. Nošenje maske u crkvi je obavezno za sve, osim za malu djecu i osobe koje po naputku liječnika ne trebaju nositi masku. Nošenje maske u crkvenom dvorištu samo kada je gužva, znači nedjeljom obavezno. Napominjemo da se grijanje u crkvi do daljnjega neće paliti zbog preventivnih mjera i mjera štednje, stoga se toplije odjenite. Vjernici koji su u izolaciji ili samoizolaciji neka se u uredovno vrijeme jave župniku ukoliko trebaju duhovnu pomoć. Prije ispovijedanja prođite ispit savjesti koji imate u župnom listiću. Obavezno dezinficirajte ruke: neposredno prije ulaska u ispovjedaonicu i nakon izlaska iz ispovjedaonice. Obavezno nosite zaštitnu masku. Nakon svakog vjernika neka se nekoliko trenutaka provjetri prostorija (par zamaha ulaznim vratima). U ispovjedaonici zbog preventivnih mjera neka se ne ispovijedaju osobe slabijeg sluha. One se mogu ispovjediti u sakristiji.

Župni vjeronauk: na žalost, zbog pogoršanja stanja s virusom, sav planirani župni vjeronaučni raspored za susrete djece odgađamo do daljnjega. Djeca neka nastave dolaziti na svetu misu bilo nedjeljom bilo u tjednu. Stariji uzrasti mogu samostalno doći, mlađi neka dođu u pratnji roditelja. Nakon misa neka se djeca upišu da su bila na svetoj misi. Upisivanje je u pastoralnom centru.

Vlastita flaširana blagoslovljena voda: na ulazu u crkvu možete uzeti flaširanu blagoslovljenu vodu. Voda je iz našeg župnog bunara koji je prije ove upotrebe temeljito očišćen. Sol je blagoslovljena na nedjeljnoj svetoj misi i pomiješana s bunarskom vodom. Flaširali smo vodu i izradili prigodnu etiketu. Prilog za vodu je dobrovoljan!

Prikupljanje higijenskih potrepština: u pastoralni centar možete ostaviti higijenske potrepštine. Prikupljamo ih za caritasov dom u Oborovu u kojem su smještene osobe s posebnim potrebama (starije i djeca) te su im higijenske potrepštine u ovom trenutku potrebne.

Prikupljanje hrane za Caritas: još možete donijeti namirnice za biskupijski Caritas. Prikupljamo sljedeće: krumpir, mrkva, luk, mast, zimnica (salate). Donesite ih u pastoralni centar.

Izrada adventskog vijenca ispred crkve: u periodu od 16. do 27. studenoga bit će izrada adventskog vijenca ispred crkve. Kao i prošle godine, prikupljanje materijala (borove grane) i slaganje vijenca pripada roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika. Molimo roditelje da se dogovore s vjeroučiteljima o podjeli poslova, neka svaki roditelj prvopričesnika pripremi dio posla kako bi slaganje vijenca trajalo nekoliko dana bez istovremenog sudjelovanja puno ljudi odjednom. Materijal (borove grane) možete ostaviti na platou kod pastoralnog centra.

Blagoslov mladog vina: u nedjelju, 15. studenoga, povodom Martinja, na kraju svete mise u 8 sati, imat ćemo blagoslov mladog vina. Pozivaju se vinari da donesu svoje mlado vino koje ćemo blagosloviti na kraju svete mise i na taj način zahvaliti Bogu na ovogodišnjem urodu.

Dan sjećanja: u srijedu, 18. studenoga, obilježit ćemo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Večernja sveta misa je u 18:30 sati. Prije ili poslije svete mise zapalite lampaš kod centralnog križa na groblju.