Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
02.11.
Dušni dan; Duško; Duška
Utorak
03.11.
Martin Porres; Hubert
Srijeda
04.11.
Sv. Karlo Boromejski; Dragutin
Četvrtak
05.11.
Srijemski mučenici; Mirko
Petak
06.11.
Leonard; Vedran; Sever
Subota
07.11.
Engelbert; Anđelko
NEDJELJA
08.11.
32. KROZ GOD. Gracija Kotorski; Milostislav

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 01. studenoga 2020.]

Preventivne mjere: nastavljamo s dijelom proširenih mjera i ovaj tjedan. Hvala što poštujete preventivne mjere! Kao župa možemo biti uzor mnogima u odgovornom ponašanju! Crkva je u tjednu otvorena od 18 sati, stoga, dođite moliti krunicu. Atrij crkve je otvoren tijekom cijelog dana. Nedjeljom je ulaz u crkvu 5 minuta prije početka svete mise. Na ulazu u crkvu uz dezinfekciju ruku, dezinficirajte noge na kloriranom otiraču. Poštujte sjedenje na bijelim točkama. Nošenje maske u crkvi je obavezno za sve, osim za malu djecu i osobe koje po naputku liječnika ne trebaju nositi masku. Nošenje maske u crkvenom dvorištu samo kada je gužva, znači nedjeljom obavezno. Napominjemo da se grijanje u crkvi do daljnjega neće paliti zbog preventivnih mjera i mjera štednje, stoga se toplije odjenite. Vjernici koji su u izolaciji ili samoizolaciji neka se u uredovno vrijeme jave župniku ukoliko trebaju duhovnu pomoć.

Župni vjeronauk: na žalost, zbog pogoršanja stanja s virusom, sav planirani župni vjeronaučni raspored za susrete djece odgađamo do daljnjega. Djeca neka nastave dolaziti na svetu misu bilo nedjeljom bilo u tjednu. Stariji uzrasti mogu samostalno doći, mlađi neka dođu u pratnji roditelja. Nakon misa neka se djeca upišu da su bila na svetoj misi. Upisivanje je u pastoralnom centru.

Završeno orezivanje drveća: od 26. do 28. listopada, nakon orezivanja drveća, uklonjene su preostale grane i uređeno zemljište oko crkve. Hvala svima koji su u ponedjeljak pomogli u odvozu granja! Radove orezivanja platili smo 13.500 kuna, iznos će biti isplaćen od obiteljskog dara za narednu 2021. godinu.

Ispovijed u ispovjedaonici: od ovog tjedna ispovijeda se u ispovjedaonici. Prije ispovijedanja prođite ispit savjesti koji imate u župnom listiću. Obavezno dezinficirajte ruke: neposredno prije ulaska u ispovjedaonicu i nakon izlaska iz ispovjedaonice. Obavezno nosite zaštitnu masku. Nakon svakog vjernika neka se nekoliko trenutaka provjetri prostorija (par zamaha ulaznim vratima). U ispovjedaonici zbog preventivnih mjera neka se ne ispovijedaju osobe slabijeg sluha. One se mogu ispovjediti u sakristiji.

Obljetnica smrti župnika Kuhtića: u nedjelju, 8. studenoga, na svim svetim misama molit ćemo za pokojnog župnika Jurja Kuhtića. Pokojni župnik je preminuo 7. studenoga 1995. pa ove godine obilježavamo 25. godišnjicu smrti.

Blagoslov mladog vina: u nedjelju, 15. studenoga, povodom Martinja, na kraju svete mise u 8 sati, imat ćemo blagoslov mladog vina. Pozivaju se vinari da donesu svoje mlado vino koje ćemo blagosloviti na kraju svete mise i na taj način zahvaliti Bogu na ovogodišnjem urodu.