Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Ivan Fisher; Toma M.
Utorak Josip Caf.; Sidonija; Zdenka
Srijeda ROĐ. IVANA KRSTITELJA
Četvrtak Adalbert; Vilim; Doroteja
Petak Ivan i Pavao; Vigilije; Zoran
Subota Ćirii Aleksa
NEDJELJA: 13. KROZ GOD. Irenej, Mirko

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 21. lipnja 2020.]

Preventivne mjere: iste su kao i prošle nedjelje. Na osobitu odgovornost pozvani su vjernici koji dolaze iz inozemstva ili su imali duži bliski kontakt s osobom iz inozemstva. Osobe koje su boravile u inozemstvu gdje su zadnjih tjedana izbila nova žarišta virusa, oslobođene su od dolazaka na svetu misu. Za pričešćivanje ostanite na svojim mjestima, svećenik će doći do vas.

Radovi zadnjih tjedan dana: postavljeni su led reflektori (hvala Gradu), posadili smo tuje ispred ulaza, postavili križ za noćni križni put (i urezali natpis), orezali jorgovan, nabavili novi komplet oltarnika, stavili župnu ploču na kameni portal, započeli preinaku ispovjedaonice.

Završen kamenjar: ovog tjedna završen je kamenjar. Posađeno je oko 270 sadnica smilja, lavande, ružmarina i kadulje. Sve sadnice zaštićene su kamenim oblucima.

Svećeničko ređenje: u subotu, 27. lipnja, u sisačkoj katedrali je svećeničko ređenje trojice kandidata:Igora Borića, Ivana Ćorića i Tomislava Vojvodića. Imajte ih u svojim molitvama.

Duhovna skrb u bolnici: u utorak i četvrtak, 23. i 25. lipnja, u dopodnevnim satima, bit će mjesečna duhovna skrb za pacijente Neuropsihijatrijske bolnice.

Ivanje u G. Jelenskoj: proslava sv. Ivana Krstitelja u G. Jelenskoj je u srijedu, 24. lipnja u 11 sati. Velika ispovijed je u ponedjeljak od 18 sati.

Ljetni raspored svetih misa: od 5. srpnja započinjemo ljetni nedjeljni raspored svetih misa, mise će biti u 8 i 9:30 sati. Dakle, neće biti nedjeljne mise u 11 sati. Mise u tjednu još prema ustaljenom rasporedu, od utorka do petka, u 18:30 sati.

Prvopričesnici: sakrament prve svete ispovijedi je u petak, 26. lipnja u 17 sati. Toga dana završavamo program župnog vjeronauka. Program će započeti u rujnu, imat ćemo probe za događaj prve pričesti i drugu ispovijed. Sakrament prve svete pričesti bit će podijeljen na svetoj misi 20. rujna u 9:30 sati.

Zaručnički tečaj: u našoj župi bit će održan zaručnički tečaj početkom rujna, od 3. do 5. rujna u 19 sati. Prijaviti se možete isključivo preko internet stranice Biskupije.

Izlet za radišne župljane: u subotu, 11. srpnja, bit će izlet za sve župljane koji su se tijekom ove godine aktivirali u crkvenim aktivnostima: župnim zajednicama, uređenju crkve i okoliša, organizaciji Alojzijeva. Obići ćemo Petrinju, Gornji Viduševac i Bučicu. Prijavite se u sakristiji ili župnom uredu. Troškove nagradnog izleta snosi župa kao dar svima koji se nesebično daruju za župu.