Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Ivan I. papa; Venancije
Utorak Celestin; Rajko, Ivan, Teofil
Srijeda Bernardin Sijenski
Četvrtak Kristofor Magallanes i dr.
Petak Rita; Jagoda; Renata; kv.
Subota Deziderije; Željko; Željana
NEDJELJA: 7. Uskrsna Marija Pomoćnica; Vinko; kv.

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 17. svibnja 2020.]

Preventivne mjere: veći dio preventivnih mjera ostaje i ovaj tjedan. U crkvi i dvorištu imajte zaštitnu masku. Pričešćujte se na ruku! Držite se plana dolazaka na svetu misu u tjednu. Započinjemo u tjednu moliti krunicu. Ispovjedite se prije svetih misa, osobito to učinite u tjednu kada je manja gužva. Nedjeljom u crkvu ulazimo 5 minuta prije svete mise, u tjednu možete ući oko 17:50 sati. Tko želi nedjeljom dezinficirati klecala, neka ostane nakon svete mise.

Vjernici iz inozemstva: molimo da vjernici koji dolaze iz inozemstva i oni koje se druže s njima obavezno u crkvi i dvorištu nose zaštitnu masku. Svi koji su zadnja dva tjedna došli iz inozemstva ili se družili s osobama koje su došle iz inozemstva, ulaskom u crkveno dvorište stavljaju zaštitnu masku.

Uzašašće Gospodnje: u četvrtak, 21. svibnja, slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodnjega (Spasovo). Sveta misa je u 18:30 sati.

Župni vjeronauk: započinje župni vjeronauk. Djeca će nedjeljom biti u grupi poštujući razmake, a pripazit će ih vjeroučitelj. Vjeronauk petkom održavat će se vani na platou kod župne crkve. U slučaju kiše, održat će se u crkvi. Cijelo vrijeme uz djecu će biti zaduženi vjeroučitelj ili župnik. Molimo da se djeca pridržavaju razmaka o kojem dovoljno mogu čuti i u školskom programu. Podsjećamo djecu da donose korizmene kutijice koje su dobili početkom korizme. Prihod iz kutijica je namijenjen za župni caritas.

Podbrđe: dovršeno je vanjsko uređenje kapele. Komunalac je orezao živicu oko kapele tako da se sada kapela napokon vidi. Popravljeni su crjepovi i stavljeni novi sljemenjaci. Od idućeg tjedna napravit će se nove klupe pored kapele. Hvala Gradu na podržanoj akciji.

Uređenje okoliša crkve: uređen je okoliš crkve. Posadili smo oko 270 sadnica lavande, smilja, ružmarina i kadulje. Sve sadnice su zaštićene geotekstilom i postupno stavljamo na njega riječni kamen. Hvala članicama župnog caritasa, kreativne radionice, svima ostalima koji su se uključili u ovu akciju uređenja okoliša. Kupovinu sadnica platili smo od prihoda župnog caritasa. Iščupani su svi panjevi, poravnali smo teren, posijali travu. Zasađeno je 12 čokota škrleta koje su nam donirali vinogradari. Promijenili smo položaj reflektora kod Stepinca i uskoro ćemo ih postaviti.

Bunar: nakon dugo godina uredili smo župni bunar. Očišćena je unutrašnjost i izvađen skoro kubik mulja koji se nataložio na dnu. Ugradili smo električnu pumpu u bunar pa ćemo vodu uskoro koristiti u razne svrhe! Opremanje i čišćenje bunara platili smo prihodima obiteljskog dara.

Zahvala roditeljima: tijekom pandemije sa župnikom su bili njegovi roditelji. Zahvaljujemo im što su redovito svakog dana brinuli o uređenju župnog okoliša i župne kuće.