Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Ozana K., Euzebije
Utorak Petar Chanel; Euzebije
Srijeda Katarina Sienska; Katica
Četvrtak Pio V. papa; Josip Cottolengo
Petak Josip radnik; Jeremija
Subota Atanazije; Antonin; Boleslav
NEDJELJA: 4. Uskrsna Filip i Jakov ap.; Mladen

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 30. travnja 2020.]
Ukratko: vjerska okupljanja, slavlja prve pričesti i krizme, radno vrijeme ureda,  elektrificirano zvono, treći župni molitvenik, novi sustav zaključavanja, odvodnja oborinske vode, uklanjanje crnogorice.

Vjerska okupljanja: do daljnjega dozvoljena je osobna molitva pred župnom crkvom. Atrij crkve je otvoren tijekom cijelog dana. Od vjerskih okupljanja organizirani su crkveni sprovodi uz poštivanje preventivnih mjera suzbijanja virusa. Kada budemo dobili službeno priopćenje vjerskih vlasti o načinima održavanja ostalih vjerskih okupljanja (zajedničko slavlje svete mise i podjele sakramenata krštenja i vjenčanja), bit ćete obaviješteni na župnim internet stranicama i u župnom listiću o datumu početka vjerskih okupljanja i kako ćemo ih liturgijski slaviti.

Slavlje prve pričesti i krizme: odgođena su najranije za rujan ove godine. Kada usuglasimo termine s Biskupijom, bit ćete obaviješteni.

Radno vrijeme za telefonske pozive na broj 099/354-0453: od utorka do petka od 19 do 19:30 sati. Dolasci u župni ured su zabranjeni.

Paketi za potrebite: krajem svibnja ponovno ćemo isporučiti pakete za potrebite.

Elektrificirano zvono: u ponedjeljak, 20. travnja, elektrificirano je zvono na kapeli u Podbrđu. Postojeće zvono dobilo je novo klatno i jaram, ugrađen je elektromotor koji ga pokreće, a kod prekidača za rasvjetu stavili smo digitalni sat s elektronikom. Zvono automatski zvoni u 6, 12 i 20 sati, isto kao što zvone zvona na župnoj crkvi. Radove smo platili prihodima obiteljskog dara. Još trebamo zatvoriti okno koje vodi u zvonik te ćemo i to u skoro vrijeme učiniti.

Molitvenik za bolničke pacijente i djelatnike bolnice: od idućeg tjedna moći ćete nabaviti na stoliću na ulazu u crkvu molitvenik za bolničke pacijente i djelatnike bolnice. Izdala ga je župa i nadamo se da će svakome u ovom vremenu biti od koristi. Molitvenik možete u digitalnom obliku preuzeti sa župne internet stranice.

Sustav zaključavanja: promijenjeni su cilindri na vratima svih crkvenih objekata. Uskoro će pojedine ključeve župnih prostorija dobiti župni suradnici. Novi sustav smo platili darovima obiteljskog dara.

Odvodnja oborinske vode: postavili smo cijevi oko župne crkve kako bismo zaustavili ispiranje zemlje. Odvodnja vode je prva mjera zaštite statike župne crkve. Cijevi smo platili darovima obiteljskog dara.

Uklanjanje crnogoričnog drveća: u planu je uklanjanje crnogoričnog drveća oko župne crkve. Po naputku ovlaštenih statičara nastojat ćemo u fazama zaštititi temelje župne crkve kako bismo sprječavali daljnje puknuće zidova crkve koje traje godinama.